Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Aντίδωρο σε αλουμινόχαρτο στις εκκλησίες – Τα νέα μέτρα

Κοινοποίηση

Aντίδωρο σε αλουμινόχαρτο στις εκκλησίες - Τα νέα μέτρα



Η λειτουργία της εκκλησίας πρόκειται να αλλάξει με νέα μέτρα να εφαρμόζονται στους πιστούς, εξαιτίας της πανδημίας.

Στην εκκλησία η λειτουργία της αλλάζει και οι πιστοί καλούνται να εφαρμόσουν νέα μέτρα, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Μάλιστα, μερικά από τα μέτρα προστασίας προβλέπουν ριζικές αλλαγές, όπως το αντίδωρο να δίνεται τους πιστούς από τους ιερείς και μέσα σε αλουμινόχαρτο.

Επιπλέον, θα γίνονται δύο λειτουργίες για να μην δημιουργείται συνωστισμός, ενώ δίπλα στις εικόνες θα υπάρχουν αντισηπτικά, ώστε να απολυμαίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τόσο οι εικόνες όσο και οι πιστοί. Παράλληλα, οι πιστοί θα εισέρχονται ένας ένας, μέσα στους ναούς και ο επίτροπος θα είναι υπεύθυνος να επιβλέπει τι γίνεται.

Μάλιστα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έστειλε διευκρινιστική Εγκύκλιο Σημείωμα προς τους Μητροπολίτες για συγκεκριμένα μέτρα για το άνοιγμα των Ναών που πρέπει να εφαρμοστούν, όπως αυτά καθορίστηκαν από την Πολιτεία.

Έτσι, στην είσοδο των ναών θα υπάρχει ένα σύστημα ελεγχόμενης αναμονής πιστών. Απαραίτητη είναι η τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρου, ενώ ο μέγιστος αριθμός των πιστών θα είναι 50 άτομα. Το πρόσωπο που θα ελέγχει στην είσοδο θα φοράει μάσκα και γάντια. Ανοιχτά θα παραμένουν τα μεγάφωνα τις ώρες της Θείας Λειτουργίας. Θα τελούνται περισσότερες Θείες Λειτουργίες όπου υπάρχει η δυνατότητα.

Ταυτόχρονα, η νέα ΚΥΑ, προβλέπει τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων, που καθορίζεται από την αναλογία ένα άτομο ανά 10 τ.μ. (π.χ. σε έναν χώρο λατρείας επιφανείας 300 τ.μ. ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων είναι 30) και πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους.

Για τους χώρους λατρείας που είναι πάνω των 500 τ.μ. ο μέγιστος αριθμός είναι 50. Τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που πρέπει να τηρούνται αναφέρονται αναλυτικά στην ΚΥΑ (π.χ. σύσταση για την χρήση μάσκας, υποχρεωτική χρήση αντισηπτικού για την υγιεινή των χεριών, συχνός καθαρισμός επιφανειών κ.λπ.).

ieidiseis.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα