Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Έβρος: Δύο νέα περιστατικά με πυροβολισμούς στον αέρα από την Τουρκία

Κοινοποίηση

Νέα περιστατικά με πυροβολισμούς καταγράφηκαν στον Έβρο

Δύο ακόμη περιστατικά με πυροβολισμούς στον αέρα, από Τούρκους στρατιώτες στον Έβρο, καταγράφηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής».

Το πρώτο περιστατικό με τους πυροβολισμούς έγινε στις 8 το βράδυ της Τρίτης, κοντά στο χωριό Μαράσια, όταν στελέχη της στρατοχωροφυλακής της Τουρκίας που συμμετείχαν σε ενέδρα, πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και του Στρατού Ξηράς αντιλήφθηκαν το συμβάν και ενημέρωσαν σχετικά τους ανωτέρους τους.

Το απόγευμα της Τετάρτης υπήρξε παρόμοιο περιστατικό κοντά στο χωριό Τυχερό, στον Έβρο. Αυτή τη φορά ήταν Τούρκοι αστυνομικοί που πυροβόλησαν στον αέρα, κατά τη διάρκεια περιπολίας με βάρκα κατά μήκος του ποταμού, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας.

Δύο ανάλογα περιστατικά, με πυροβολισμούς στον αέρα από Τούρκους στρατιώτες, είχαν γίνει την περασμένη Πέμπτη στα σύνορα στον Έβρο. Τότε, μέλη πλωτών περιπολιών της τουρκικής στρατοχωροφυλακής είχαν πυροβολήσει στον αέρα κοντά στο χωριό Τυχερό.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη υπεγράφη αμυντική συμφωνία ανάμεσα στο Ισραήλ, η οποία περιλαμβάνει μίσθωση μη επανδρωμένων αεροσκαφών από την Ελλάδα. Αυτά, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ, θα τα χρησιμοποιήσει η χώρα μας κυρίως για τη φύλαξη των συνόρων.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα