Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Facebook Shops: Το νέο εργαλείο για απευθείας πωλήσεις online

Κοινοποίηση

Τις online αγορές τους απευθείας μέσω του Facebook και του Instagram θα μπορούν να κάνουν οι χρήστες των συγκεκριμένων εφαρμογών, με το νέο εργαλείο Facebook Shops. Μέσω των Shops, οι ιδιοκτήτες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων θα μπορούν πλέον να μετατρέψουν τις σελίδες τους στα social media σε online καταστήματα από τα οποία οι καταναλωτές θα μπορούν να αγοράσουν απευθείας τα προϊόντα τους.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη κίνηση που έχει κάνει το Facebook στο ηλεκτρονικό εμπόριο.Η δημιουργία ενός Facebook Shop είναι δωρεάν και απλή. Οι επιχειρήσεις μπορούν να επιλέξουν τα προϊόντα που θέλουν να εμφανιστούν από τον κατάλογό τους και να προσαρμόσουν την εμφάνιση και την αίσθηση του καταστήματος με μια εικόνα εξωφύλλου, προβάλλοντας έτσι επωνυμία τους. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε πωλητής, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή τον προϋπολογισμό του, μπορεί να φέρει την επιχείρησή του στο διαδίκτυο και να συνδέεται με τους πελάτες όπου και όποτε είναι βολικό για αυτούς.

Η πληρωμή από τους πελάτες θα γίνεται είτε με redirect στο eshop του καταστήματος, είτε απευθείας από το checkout χαρακτηριστικό του Facebook και του Instagram.

Τα Shops έχουν ξεκινήσει ήδη τη λειτουργία τους στις ΗΠΑ, ενώ στο Instagram θα ξεκινήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι. Επιπλέον, το Facebook σκοπεύει να ενσωματώσει και τα προγράμματα ανταμοιβής.

“Το Facebook δημιουργήθηκε για να σας συνδέσει με οτιδήποτε σας ενδιαφέρει. Αυτό σημαίνει, φίλους, οικογένεια, αλλά και προϊόντα και επιχειρήσεις. Εδώ και χρόνια, οι χρήστες χρησιμοποίησαν τις εφαρμογές μας για να αγοράσουν και να πουλήσουν αντικείμενα -από τις πρώτες μέρες δημοσίευσης μιας φωτογραφίας ποδηλάτου με τη λεζάντα «προς πώληση» έως την πώληση του τραπεζιού σαλονιού σας στο Marketplace και τώρα τις τρέχουσες αγοραστικές τάσεις για προϊόντα μόδας από τις αγαπημένες σας εταιρείες και τους influencers του Instagram. Ήταν τα άτομα που χρησιμοποίησαν τις εφαρμογές μας και οραματίστηκαν το εμπόριο μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Τους βοηθάμε να κάνουν αυτό το όραμα πραγματικότητα” ανέφερε στην ανάρτησή του ο επικεφαλής της Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ.
 


ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα