Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Καμία παράταση στην έκπτωση των ενοικίων

Κοινοποίηση


Καμία παράταση στην έκπτωση των ενοικίων – Τι θα γίνει με γυμναστήρια, beach bar, νυχτερινά κέντρα  

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι έως τις 15 Ιουνίου θα ληφθούν αποφάσεις για τους κλειστούς χώρους στον κλάδο της εστίασης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο ίδιος επισήμανε ότι μέχρι σήμερα το lockdown έχει στοιχίσει περίπου 12 δισ. ευρώ, ενώ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο παράτασης του μειωμένου ενοικίου κατά 40% για εργοδότες και εργαζόμενους μέχρι το τέλος του έτους.

Αυτό θα επέφερε οριστική ζημιά στην αγορά ακινήτων, όπως επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης. Αναφερόμενος, μάλιστα, στους ιδιοκτήτες ακινήτων, τόνισε ότι θα ενισχυθούν κατά ένα μέρος για το κόστος που υπέστησαν από το κράτος, αλλά δεν γίνεται αυτό καθ’ ολοκληρίαν καθώς το ποσό θα ήταν τεράστιο, όπως σημείωσε.

Beach bar, γυμναστήρια και νυχτερινά κέντρα 

Τα νυχτερινά κέντρα θα λειτουργήσουν κανονικά το καλοκαίρι, διευκρίνισε ο υπουργός Ανάπτυξης. Ωστόσο, παρέπεμψε στις απόψεις των ειδικών για μια σειρά επιμέρους ζητημάτων, όπως πώς θα χορεύει ο κόσμος και τι θα γίνει με τις πίστες. Παράλληλα, εξετάζεται το θέμα της λειτουργίας των beach bar, καθώς, όντως, δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός από τη στιγμή που θα λειτουργούν τα εστιατόρια.

Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για τα γυμναστήρια, δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης και παράλληλα επισήμανε ότι ενώ οι μικροί χώροι επιθυμούν να ανοίξουν πριν τα τέλη Ιουνίου, ενώ τα μεγάλα γυμναστήρια ζητούν να επαναλειτουργήσουν αργότερα, καθώς υπάρχει η ανησυχία ότι οι λιγότεροι πελάτες που θα δέχονται σημαίνει ότι αυτοί οι χώροι δεν θα είναι οικονομικά βιώσιμοι. Σχολιάζοντας το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης, παραδέχθηκε ότι «δεν ξεκίνησε καλά», γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις κακές καιρικές συνθήκες, όπως είπε.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα