Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Σημαντική διάκριση για την ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Ξάνθης

Κοινοποίηση

Την  πρώτη θέση  έλαβε ομάδα μαθητών της ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Ξάνθης , της ειδικότητας Α΄ Μαγειρικής Τέχνης με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κα Ουρανία Κουκουσολάτου, στον πανελλήνιο διαγωνισμό του Βρετανικού Συμβουλίου  “Life Skills: Αναπτύσσοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες”.

Ο τελικός που  ανέδειξε τον μεγάλο νικητή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Μαΐου 2020 και μεταδόθηκε “ζωντανά” στη σελίδα του British Council Greece στο  Facebook.

To πρόγραμμα Life Skills (Δεξιότητες Ζωής) διοργανώνεται  από το British Council Greece και απευθύνεται σε ελληνικά σχολεία και επαγγελματικές σχολές σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αρχικής Κατάρτισης του Οργανισμού Ανάπτυξης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) έχοντας την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και την υποστήριξη της HSBC. Ο στόχος του είναι να καλλιεργήσει αφενός την αντίληψη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στους νέους και αφετέρου τις δεξιότητες εκείνες που χρειάζονται σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο προκειμένου να δημιουργήσουν, να καινοτομήσουν, να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη και να συνεργαστούν με σκοπό την επίλυση κοινωνικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων που τους αφορούν.

 Η πρόταση των μαθητών της ΕΠΑΣ Ξάνθης είναι μία εικονική κοινωνική επιχείρηση με Street-food καντίνες, με την ονομασία “FoodHabits” , όπου θα εργάζονται κυρίως άστεγοι. Προσπαθεί να δώσει λύση στο ιδιαίτερα σύνθετο  πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή η οικονομικά και κοινωνικά περιθωριοποιημένη ομάδα συνανθρώπων μας, δίνοντάς τους ευκαιρίες  και όχι ελεημοσύνη. Στόχος η αυτοσυντηρούμενη στέγασή τους με την λειτουργία ξενώνων, επενδύοντας με αυτό τον τρόπο τα κέρδη από τις καντίνες, η πρόσβαση στην πληροφορία και η επιτυχής επανένταξή τους στην κοινωνία, με την προσφορά των κατάλληλων εφοδίων μέσα από την συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, όπως η προσφορά υπηρεσιών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και εύρεσης εργασίας.  Σύνθημα  των νεαρών κοινωνικών  επιχειρηματιών Give faith no aid!!!
 
Η ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Ξάνθης ανακοινώνει ότι για το σχολικό έτος 2020-21 έχει προτείνει και περιμένει έγκριση από την Διοίκηση του ΟΑΕΔ, την λειτουργία των παρακάτω ειδικοτήτων:
1) ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
2) ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
3) ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
4) ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ
5) ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΨΥΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
6) ΒΟΗΘΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ
7) ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
8) ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ)

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα