Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τα vegan σανδάλια με ξανθιώτικη υπογραφή που πρέπει να δεις

Κοινοποίηση

Το μέλλον της μόδας είναι η βιωσιμότητα, βάζοντας σε προτεραιότητα την προστασία του πλανήτη. Τα χειροποίητα Alchimia Vegan Shoes, αποδεικνύουν πως στυλ και οικολογική κατεύθυνση μπορούν να συναντηθούν και να έχουν μοναδικό αποτέλεσμα.

Υπάρχουν τρόποι να μειώσουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα, αρκεί να αποφασίσουμε να κάνουμε και εμείς κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής μας και τις καταναλωτικές μας συνήθειες. Η στροφή προς τη βιωσιμότητα είναι το πρώτο μας βήμα και το κάνουμε πράξη μέσα από τις επιλογές της γκαρνταρόμπας μας.

Γι’ αυτό και τα ελληνικά vegan σανδάλια Alchimia Vegan Shoes της Νικόλ Δαλάτση κέρδισαν την προσοχή μας από την πρώτη στιγμή που τα γνωρίσαμε και τώρα η νέα της συλλογή είναι εδώ για να μας επιβεβαιώσει για ακόμα μια φορά πόσο σημαντική είναι η προστασία του περιβάλλοντος.

Οι αρχές των Alchimia Vegan Shoes παραμένουν πάντα ίδιες: επανάχρηση, low waste, εξοικονόμηση πόρων, χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα και διαφάνεια.
Το κέντημα με σταυροβελονιά συνεχίζει να αποτελεί πηγή έμπνευσης για την συλλογή που συνδυάζει την παράδοση με νέα υλικά. Η αγάπη της δημιουργού Νικόλ Δαλάτση για το κέντημα παραμένει αμείωτη από τα παιδικά χρόνια μέχρι σήμερα, μια απόλαυση που της ανοίγει νέους ορίζοντες και ξεσηκώνει τη φαντασία της, στοιχεία που βλέπουμε φυσικά σε όλα τα χειροποίητα σανδάλια της.

Στα νέα σχέδια των Alchimia Vegan Shoes, τα παλιά κεντήματα δουλεύτηκαν με γνώμονα την συνειδητή προσπάθεια να συνδεθούν δύο χρονικά απομακρυσμένες περίοδοι, η σύγχρονη εποχής της μηχανής και της αυτοματοποίησης με την παλιά χειροποίητη παραγωγή. Τα Alchimia Vegan Shoes, μέσα από την μεταποίηση του κεντήματος φιλοδοξούν να γίνουν η γέφυρα ανάμεσα σε αυτές τις δύο εποχές.

Για την κατασκευή του χρησιμοποιούνται μόνο χειροποίητα βιώσιμα προϊόντα, απλά και διαφορετικά υλικά όπως πλαστικές σακούλες, σακιά από την βιομηχανία τροφίμων κλπ.), τα οποία και συλλέγονται με τη βοήθεια ανθρώπων και επιχειρήσεων που δεν ξεχνούν το περιβάλλον. Έτσι γεννιούνται και τα Alchimia Vegan Shoes, που γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Για περισσότερες πληροφορίες: www.instagram.com/alchimiaveganshoes/

Πηγή: elle.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα