Ξάνθη: Επαναλειτουργούν οι λαϊκές στον δήμο Τοπείρου


Ο Δήμος Τοπείρου ανακοινώνει την επαναλειτουργία των λαϊκών αγορών Ευλάλου από την Τρίτη 5-5-2020 και Τοξοτών από την Παρασκευή 8-5-2020  με την συμμετοχή ΜΟΝΟ παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών προϊόντων γης και θαλάσσης, ειδών ατομικής καθαριότητας και οικιακής φροντίδας αφού η δραστηριοποίηση πωλητών βιομηχανικών προϊόντων ακόμη βρίσκεται σε απαγόρευση.

Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε πέντε (5) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.
 
Επιπλέον, ως μέτρο πρόληψης και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, κατά τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς του Δήμου Τοπείρου θα εφαρμόζονται υποχρεωτικά τα εξής:
   
• Όλοι οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί) υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο, υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης.
   
• Κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα.
   
• Η μη συμμόρφωση των πωλητών με όλες τις σχετικές διατάξεις επισύρει την επιβολή των ποινικών και διοικητικών κυρώσεων που προβλέπονται από το νόμο.

Επίσης, θα πρέπει να τηρείται απόσταση δύο (2) μέτρων ανά πελάτη έμπροσθεν του πάγκου εμπορευμάτων.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال