Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξάνθη χωρίς περιοριστικά μέτρα και με ουρές σε τράπεζες και καταστήματα

Κοινοποίηση



Σε ρυθμούς… κανονικότητας επέστρεψε τη Δευτέρα η Ξάνθη μετά και την επίσημη άρση των περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία των πολιτών αλλά και το ταυτόχρονο άνοιγμα ορισμένων καταστημάτων. 

Οι πολίτες βγήκαν στον δρόμο χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να δικαιολογήσουν την έξοδό τους (μέσω sms ή έγγραφης δήλωσης). Το πρωί της Δευτέρας παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση στα τραπεζικά υποκαταστήματα, με τους καταναλωτές να σχηματίζουν ουρές έξω από τις τράπεζες της Ξάνθης.

Παρόμοια εικόνα και σε καταστήματα αλυσίδων κινητής τηλεφωνίας, έξω από τα οποία περίμεναν πολίτες ακόμη και πριν καν αυτά ανοίξουν.

Η κίνηση μέσα στην πόλη ήταν αισθητά αυξημένη συγκριτικά με τις υπόλοιπες ημέρες επιβολής των περιοριστικών μέτρων.

Τα καταστήματα που ξεκίνησαν τη λειτουργία τους έχουν τοποθετήσει ενημερωτικές σημάνσεις στις εισόδους, ώστε να γνωρίζουν οι καταναλωτές τον μέγιστο αριθμό πελατών που μπορούν να εξυπηρετήσουν ταυτόχρονα.

Υπενθυμίζεται ότι ακολουθεί δεύτερο κύμα άρσης των περιοριστικών μέτρων την επόμενη εβδομάδα με την επαναλειτουργία των υπόλοιπων καταστημάτων λιανικού εμπορίου ενώ από τον Ιούνιο επιστρέφουν και τα καταστήματα εστίασης.

Η επιβολή ωστόσο των περιοριστικών μέτρων, η χρήση μάσκας (είτε υποχρεωτική είτε με συνθήκες αυστηρής σύστασης) αλλά και το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στο καταναλωτικό κοινό φαίνεται πως λειτουργούν αποτρεπτικά για αρκετούς που παραμένουν πολύ προσεκτικοί με τις μετακινήσεις και τις αγορές τους.

Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στην Ξάνθη 

Την ίδια στιγμή ωστόσο η Ξάνθη συνεχίζει να παρουσιάζει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο μετρώντας συνολικά 52 επιβεβαιωμένα κρούσματα (στην ΠΕ), αριθμός αισθητά πολλαπλάσιος από τις γειτονικές πόλεις. Ο δήμος Ξάνθης μάλιστα συγκαταλέγεται στη λίστα με τους 16 δήμους που καταγράφουν τα περισσότερα κρούσματα στη χώρα.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα