Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ξάνθη: Ηχητική σήμανση στα φανάρια ζητά η Ένωση Τυφλών

Κοινοποίηση

Την τοποθέτηση ηχητικής σήμανσης στα φανάρια της πόλης, ώστε να διευκολυνθεί η μετακίνηση των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης, στην Ξάνθη ζητά η Ένωση Τυφλών Θράκης.

Πρόκειται άλλωστε για κάτι (ιδιαίτερα απλό) που εφαρμόζουν εδώ και χρόνια δεκάδες πολιτισμένες πόλεις.

Σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Τυφλών Θράκης αναφέρονται τα εξής:

Τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης πραγματοποιήσαμε  επίσκεψη στο γραφείο του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Δόμησης και αδειοδοτήσεων την Δευτέρα στις 18 Μαϊου μέσα σε ένα κλίμα θετικό.

Σκοπός της συνάντησης αυτής με τον κύριο Ιωάννη Ζερενίδη ήταν η εκ νέου όχληση του προέδρου μας κ.Μποζ Ερσίν όσον αφορά την  τοποθέτηση των ηχητικών σημάνσεων στα φανάρια της  πόλη μας. Οι προσπάθειες μας ξεκίνησαν το 2017 με καταγραφή μάλιστα και κάποιων σημείων που θα μπορούσαν να τοποθετηθούν οι ηχητικές σημάνσεις από εξουσιοδοτημένο μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Αναμένουμε και ευελπιστούμε  στην άμεση ανταπόκριση του Δήμου στο πάγιο αίτημα των ανθρώπων με αναπηρία όρασης ώστε η πόλη μας να πάψει να είναι ένα από τα  αρνητικά παραδείγματα από τις πολλές πόλεις που δυστυχώς υπάρχουν σε ότι αφορά την προσβασιμότητα.

ΓΙΑ ΤΗ Δ.Ε.
Ο Πρόεδρος
Μποζ Ερσίν
Ο Γεν.Γραμματέας
Κουδουμάκης Σταύρος

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα