Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ξάνθη: Θερμομετρήσεις στο παζάρι από τον Ερυθρό Σταυρό

Κοινοποίηση

Συνδρομή εθελοντών Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ξάνθης στην επαναλειτουργία της υπαίθριας αγοράς Ξάνθης, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των επισκεπτών της από τη διάδοση του νέου κορωνοϊού COVID-19

Το Σάββατο 2 Μαΐου 2020 ξεκίνησε η λειτουργία της υπαίθριας αγοράς Ξάνθης, σε συνθήκες κορωνοϊού, μετά από σχετική απόφαση του Δήμου Ξάνθης.

Είκοσι εθελοντές, κατανεμημένοι σε τρεις ομάδες (δύο ομάδες, από οκτώ εθελοντές έκαστη και μία μικρή ομάδα, με τέσσερις εθελοντές) παραβρέθηκαν στο χώρο της αγοράς, καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της, πραγματοποιώντας θερμομετρήσεις στις εισόδους της, ενώ επιπλέον διένειμαν σχετικό πληροφοριακό υλικό προς τους επισκέπτες, με τις απαιτούμενες οδηγίες για την προστασία τους από τον ιό.

Αξιοσημείωτο ήταν το ενδιαφέρον και η θετική ανταπόκριση των επισκεπτών, που με προσοχή δέχονταν τις οδηγίες και τις συμβουλές των εθελοντών, τόσο ως προς την ατομική τους προστασία, όσο και ως προς την προστασία του κοινωνικού συνόλου, ενώ με σύνεση και ευθύνη πειθαρχούσαν σε όλες τις υποδείξεις και απαιτήσεις των μέτρων.

Επιπλέον, για την πληρέστερη προστασία των πολιτών και επισκεπτών της Λαϊκής Αγοράς, συμμετείχε ομάδα εθελοντών για υγειονομική κάλυψη, με τον σχετικό απαιτούμενο εξοπλισμό (φαρμακεία, όχημα, κ.λ.π.) για την παροχή Πρώτων Βοηθειών, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Η συνδρομή του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ξάνθης στη λειτουργία της υπαίθριας αγοράς θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, ανάλογα με τις απαιτούμενες ανάγκες.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα