Ξάνθη: Το Εργατικό Κέντρο για την Πρωτομαγιά - “Ενώνουμε τη φωνή μας”


Η φετινή πρωτομαγιά βρίσκει τον κόσμο  εν μέσω της πανδημίας.

Αυτή την ιστορική ημέρα 1Η ΜΑΗ ενώνουμε την φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζει κάθε οικογένεια με την υγεία, την ανεργία, τον αποκλεισμό, τις άσχημες οικονομικές συνθήκες που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση διότι για άλλη μία φορά είναι τα θύματα αυτής της κρίσης.

Δεν θα αφήσουμε λόγω της δυσάρεστης αυτής πραγματικότητας να καταρρεύσει το εργατικό κίνημα που στήθηκε με σκληρούς αγώνες, με αίμα και με συγκρούσεις.

Με πρόσχημα την πανδημία θέλουν να αποσπάσουν τη σιωπή των εργαζομένων για να βαθύνει ακόμη πιο πολύ το «τραύμα» και να λειτουργήσουν εις βάρος της εργασίας και του κοινωνικού κράτους και να τους αναγκάσουν να βάλουν για άλλη μια φορά  πλάτη και να υποστούν πάλι μεταμνημονιακές θυσίες από τα έκτακτα μέτρα.

Η δραματική εικόνα της αγοράς εργασίας εντείνει το άγχος των εργαζομένων συντηρώντας ένα ζοφερό περιβάλλον.

Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και συνεχή γι΄αυτό κι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί.

Τιμούμε τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματά μας.

Όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ με την ίδια τη ζωή τους δίχως να ρισκάρουν τις ζωές των άλλων.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Αυτή την κρίσιμη περίοδο που οι εργαζόμενοι ζούν με την αγωνία της επόμενης μέρας  δε θα ανεχτούμε συμπεριφορές και ρυθμίσεις εις βάρος τους.

Την 1Η ΜΑΗ απεργούμε όλοι στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ, σηκώνουμε τη γροθιά και χαιρετίζουμε όλους τους εργαζόμενους σε κάθε γωνιά διότι η εργασία είναι απαραίτητη για τη διάσωση των ζωών μας.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
 
Για τη διοίκηση
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Άγγελος Μπεμπεκίδης Σπύρος Παπαχρήστου
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال