Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

5 λόγοι για να επιλέξεις τις παραλίες της Ξάνθης

Κοινοποίηση

Η Ξάνθη διαθέτει μια τεράστια ακτογραμμή που προσφέρει μια σειρά από επιλογές για κολύμπι αλλά και ηλιοθεραπεία σε οργανωμένες (και μη) πλαζ. Η ποικιλομορφία των θαλασσών της περιοχής καλύπτουν και τους πιο απαιτητικούς παραθεριστές, καθώς μπορεί κανείς να επιλέξει ανάμεσα σε κολπίσκους, ρηχά νερά, ανοιχτές ακτές αλλά και πιο ερημικές παραλίες. 

Γαλάζιες σημαίες 

Συνολικά πέντε παραλίες της Π.Ε. Ξάνθης βραβεύτηκαν και φέτος με “Γαλάζια σημαία”, διεθνές πιστοποιητικό για την ασφάλεια, την ποιότητα των υπηρεσιών και υποδομών που διαθέτουν. Πρόκειται για το Εράσμιο και τα Μάγγανα από τον δήμο Τοπείρου καθώς και τα Άβδηρα/Πόρτο Μόλο, Μυρωδάτο και Μάνδρα από τον δήμο Αβδήρων.

Οι εν λόγω παραλίες της Ξάνθης διατηρούν το πιστοποιητικό καταλληλότητας τους τα τελευταία χρόνια και δέχονται τις Γαλάζιες Σημαίες τη στιγμή που γειτονικές περιοχές, όπως η Καβάλα, βλέπουν τις παραλίες τους να χάνουν Γαλάζιες Σημαίες.

Εύκολη πρόσβαση 

Οι παραλίες της Ξάνθης (ακόμη και πιο απομακρυσμένη) βρίσκονται κυριολεκτικά μια ανάσα από τον αστικό ιστό της περιοχής. Διαθέτουν οδικό δίκτυο που επιτρέπει να τις προσεγγίσει κανείς μέσα σε λίγα λεπτά ενώ ταυτόχρονα αρκετές εξ’ αυτών (όπως το Μυρωδάτο, το Εράσμιο και τα Μάγγανα) παρέχουν αρκετές θέσεις στάθμευσης οχημάτων. Παράλληλα λειτουργούν δρομολόγια λεωφορείων τη θερινή περίοδο τα οποία εξυπηρετούν όσους δεν έχουν δικό τους μεταφορικό όχημα.

Επιλογές διασκέδασης 

Τα τελευταία χρόνια τα καταστήματα εστίασης και τα beach bar της παραλιακής ζώνης έχουν αυξηθεί αισθητά καθώς και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και επιλογών διασκέδασης που προσφέρουν. Οι παραθεριστές μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους, να πιουν ένα δροσερό ρόφημα ή ποτό και στη συνέχεια να απολαύσουν το φαγητό τους κυριολεκτικά μια ανάσα από τη θάλασσα. Οι επιλογές είναι αρκετές ακόμη και φέτος παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου, που ήδη έχουν ανοίξει τις παραθαλάσσιες επιχειρήσεις τους και εξυπηρετούν τους λουόμενους.

Ασφαλείς για παιδιά 

Εάν κάποιος διαθέτει μικρά παιδιά στην Ξάνθη μπορεί να βρει ένα μεγάλο κομμάτι ακτογραμμής με ρηχά νερά και θάλασσες κάτι παραπάνω από ιδανικές για οικογένειες με νεαρά τέκνα. Ταυτόχρονα υπάρχουν και πιο πολυσύχναστες πλαζ που αποτελούν ιδανικές επιλογές διασκέδασης για πιο νεαρές ηλικίες και έτσι οι παραλίες της Ξάνθης εξυπηρετούν απόλυτα κάθε ανάγκη.

Ερημικές παραλίες 

Το γεγονός ότι η παραλιακή ζώνη της Ξάνθης είναι ιδιαίτερα μεγάλη, προσφέρει επιλογές ερημικών παραλιών στις οποίες μπορεί κανείς να απολαύσει το μπάνιο του χωρίς να συναντήσει πολύ κόσμο. Μάλιστα δεν χρειάζεται να αναζητήσει κάποιος τέτοιου είδους τμήματα της παραλιακής ζώνης, μιας και μπορεί πολύ εύκολα να βρεθεί λίγο πιο απόμερα από τις πολυσύχναστες πλαζ και να απολαύσει ένα ήσυχο μπάνιο στη θάλασσα.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα