Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ανοίγουν από 1 Ιουλίου τα σύνορα και με την Τουρκία

Κοινοποίηση


Τι ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των συντακτών. Ποιες άλλες χερσαίες δίοδοι ανοίγουν την 1η Ιουλίου.

Ανοίγουν τα χερσαία σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας από την 1η Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αλλά μόνο για την κίνηση εμπορευμάτων.

Κατά την ενημέρωση των συντακτών, ο κ. Πέτσας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Από μεθαύριο θα επιτρέπεται και ο κατάπλους πλοίων από το εξωτερικό στα ελληνικά λιμάνια. Ταυτόχρονα ανοίγουν οι πύλες εισόδου των Ευζώνων, της Κακαβιάς, της Κρυσταλλοπηγής, του Προμαχώνα, της Νυμφαίας, των Καστανιών και των Κήπων».

Το άνοιγμα των πυλών εισόδου, έρχεται τρεις ημέρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι δύο ηγέτες, μεταξύ άλλων, συζήτησαν για την πανδημία και την αποκατάσταση τουριστικών και ταξιδιωτικών ροών ανάμεσα στις δύο χώρες.

Επίσης, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως «είναι πολύ θετικό το ότι η Ελλάδα ως προορισμός εμφανίζει τη μεγαλύτερη αύξηση στον κόσμο σε αναζητήσεις κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα όπως των Financial Times. Επίσης στην Κω πρόκειται αύριο να υπογραφεί στρατηγική συμφωνία για τη στήριξη του ελληνικού Τουρισμού ανάμεσα στον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη και τους επικεφαλής του Ομίλου TUI. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική συμφωνία που δείχνει ότι η TUI, ένας από τους πιο σημαντικούς στρατηγικούς μας εταίρους δίνει προτεραιότητα στη χώρα μας ως ευρωπαϊκό προορισμό και ενισχύει την προσπάθεια ανάκαμψης του ελληνικού Τουρισμού ύστερα από την πρωτοφανή κρίση που υπέστη ο Τουρισμός παγκοσμίως».

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα