Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ανοιχτό το ενδεχόμενο τοπικού lock down στην Ξάνθη – Συνεδριάζει η επιτροπή

Κοινοποίηση

Το μήνυμα ότι δεν τελειώσαμε με τον κορονοϊό, παρόλο που η επιδημιολογική εικόνα της χώρας παραμένει καλή, επανέλαβε μετ’ επιτάσεως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στο πλαίσιο του briefing, τονίζοντας ότι ο τουρισμός βρίσκεται σε καλό δρόμο και ο δρόμος αυτός δεν πρέπει να ναρκοθετηθεί από απερισκεψία.

Πέραν της ατομικής ευθύνης και της ευθύνης των επιχειρήσεων της εστίασης, υπογράμμισε και ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην γίνει καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία και να παρέμβει όπου χρειαστεί.

Ερωτηθείς μάλιστα για ενδεχόμενο τοπικών lockdown, ο κ. Πέτσας ανέφερε ειδικά για την Ξάνθη ότι εξετάζονται πολλά στοιχεία. Σημείωσε ότι πρόκειται για μία περιοχή με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο εδώ και καιρό όπου έχουν γίνει πολλά τεστ και συγκεκριμένα 3.013 και τόνισε ότι η αρμόδια επιτροπή θα εξετάσει σήμερα τις εξελίξεις στην περιοχή και θα εισηγηθεί για λήψη μέτρων, αναφέροντας ότι το ενδεχόμενο κρουσμάτων σε νοσοκομεία θα ήταν ένα «καμπανάκι».

Ξεκαθάρισε πάντως ότι πέραν των τοπικών lock down και της απαγόρευσης πτήσεων από συγκεκριμένα αεροδρόμια, η κυβέρνηση δε σχεδιάζει να πάρει πίσω κάποιο από τα γενικότερα μέτρα ανοίγματος της οικονομίας.

newsbeast.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα