Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αποφύγετε αυτά τα δαπανηρά λάθη αναδιαμόρφωσης της κουζίνας σας

Κοινοποίηση

Η κουζίνα είναι η καρδιά κάθε σπιτιού. Εκεί μαγειρεύονται και προετοιμάζονται όλα τα γεύματα – όπου οι επισκέπτες και οι οικογένειες συγκεντρώνονται για να μοιραστούν τα νέα της ημέρας κατά την διάρκεια του δείπνου ή μεσημεριανού γεύματος. Είναι σημαντικό να σχεδιάσετε την κουζίνα σας ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ευρύχωρη και φιλόξενη, και να βεβαιωθείτε ότι είναι ευνοϊκή όχι μόνο για το μαγείρεμα, αλλά και για τις δραστηριότητες που διεξάγονται.

Ο σχεδιασμός διάταξης μπορεί να είναι ένα ζήτημα, ή η επιλογή του χρώματος, του τύπου των ντουλαπιών και των επίπλων κουζίνας. Ακολουθούν μερικές συμβουλές και πράγματα που πρέπει να αποφύγετε:

1. Μια μεγαλύτερη κουζίνα δεν είναι πάντα καλύτερη

Μια προσεκτικά σχεδιασμένη κουζίνα είναι συχνά καλύτερη από μια μεγαλύτερη χωρίς τον κατάλληλο σχεδιασμό.

Όνειρο σχεδόν κάθε ανθρώπου που λατρεύει να περνάει χρόνο στην κουζίνα  είναι να αποκτήσει μια μεγαλύτερη κουζίνα. Αλλά το μεγαλύτερο δεν σημαίνει απαραίτητα καλύτερο. Μερικές φορές, αρκεί μια μικρή αλλά καλά σχεδιασμένη κουζίνα με υλικά υψηλής ποιότητας και προσεκτικά σχεδιασμένες λεπτομέρειες. Να θυμάστε το τρίγωνο εργασίας της κουζίνας για να διαχειριστείτε τη ροή εργασιών σας και να μεγιστοποιήσετε την αποδοτικότητα στην κουζίνα.

2. Περιορίζοντας την αποθήκευση και τα ντουλάπια

Το φθηνότερο δεν είναι πάντα καλύτερο. Αν επιλέξετε για λόγους οικονομίας να μειώσετε τον αποθηκευτικό σας χώρο στην κουζίνα, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να δυσκολεύεστε με την αποθήκευση βασικών εργαλείων της κουζίνας. Ο χώρος αποθήκευσης της κουζίνας σας πρέπει να είναι επαρκής και αρκετά ανθεκτικός για να διαρκέσει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Θα ανοίγετε και θα κλείνετε αυτά τα συρτάρια κάθε μέρα, συνεπώς η φθορά που θα υποστούν με τα χρόνια δεν πρέπει να επηρεάσει τις καθημερινές εργασίες σας στον χώρο.

3. Μην βασιστείτε πολύ στη σχεδιαστική μόδα

Μια κουζίνα σχεδιασμένη με τις τελευταίες τάσεις της μόδας δίνει σαφώς ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα στο χώρο, ωστόσο μια κουζίνα σε διαχρονική σχεδιαστική γραμμή είναι πιο ασφαλής επιλογή αφού δεν θα φύγει ποτέ από την μόδα. Το πράσινο χρώμα για παράδειγμα μπορεί να αποτελεί μια μοντέρνα επιλογή ωστόσο είναι εποχιακή. Ισορροπήστε το με ουδέτερα χρώματα για να το κάνετε πιο διαχρονικό. Οι τάσεις πάντα έρχονται και φεύγουν. Εξαιτίας αυτού, τα μοντέρνα σπίτια μπορούν εύκολα να μείνουν εκτός μόδας σε λίγα χρόνια. Να είστε προσεκτικοί όταν επιτρέπετε στις τρέχουσες τάσεις να επηρεάσουν το σχεδιασμό της νέας κουζίνας σας. Είναι ακόμη πιο σημαντικό για την κουζίνα να ταιριάζει με τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού και να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα και τη δραστηριότητα της οικογένειας ή των ατόμων που ζουν εκεί. Επιλέξτε αντ ‘αυτού για καλό σχεδιασμό χώρου και διαχρονικά έπιπλα κουζίνας.

4. Μην αποσπάτε την προσοχή σας και έρχεστε σε αντίθεση με το αρχικό σχέδιο σχεδίασης

Παραμείνετε στο σχέδιο. Αυτό δεν θα διασφαλίσει μόνο ότι η διαδικασία της αναδιαμόρφωσης θα είναι ομαλή, αλλά επίσης διασφαλίζει ότι θα παραμείνετε εντός του προϋπολογισμού. Το κλειδί για ένα επιτυχημένο έργο αναδιαμόρφωσης ακολουθεί ένα καλά οργανωμένο σχέδιο σχεδίασης. Εάν έχετε ήδη κάνει έναν προϋπολογισμό, έχετε επιλέξει τους συνδυασμούς χρωμάτων, έχετε αγοράσει υλικά και έπιπλα σύμφωνα με το εν λόγω σχέδιο, ακολουθήστε τον.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα