Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Αστυνομικός-ήρωας: Από τα σύνορα του Έβρου, στη διάσωση λουόμενης

Κοινοποίηση

Μέχρι πριν από λίγο καιρό έκανε περιπολίες κατά μήκος του ποταμού στον Έβρο. Την Κυριακή έσωσε μία γυναίκα από πνιγμό στον Άλιμο.

Ο λόγος για αστυνομικό-ήρωα, ο οποίος υπηρετεί στην Άμεση Δράση. Το μεσημέρι της Κυριακής πολίτες κάλεσε στην Αστυνομία και ανέφερε ότι μία γυναίκα πνίγεται στη θάλασσα. Στο σημείο έφτασε περιπολικό της Άμεσης Δράσης.

Ο Βαγγέλης Μπαταρλής χωρίς δισταγμό βούτηξε στη θάλασσα με τα ρούχα, κολύμπησε περίπου 150 μέτρα, έφτασε μέχρι τη γυναίκα και στη συνέχεια κατάφερε να τη βγάλει μέχρι την ακτή, όπου την παρέλαβε το ΕΚΑΒ και τη μετέφερε στο νοσοκομείο.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ο ίδιος ο αστυνομικός για προληπτικές εξετάσεις. Η γυναίκα που σώθηκε είναι νεαρής ηλικίας και είχε πάει για το μεσημεριανό της μπάνιο. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είναι καλά στην υγεία της.

Ο αστυνομικός που την έσωσε υπηρετούσε μέχρι πρότινος στον Έβρο, όπου είχε πάρει απόσπαση για την έκτακτη φύλαξη των συνόρων. Το τελευταίο διάστημα είχε επιστρέψει στα καθήκοντά του στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος των Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, έγραψε για εκείνον: «Όταν μου είχες πει ότι σε γυρνάνε πίσω στην Αθήνα, αν θυμάσαι σου είχα πει είσαι τόσο άξιος, φιλότιμος και ικανός Συνάδελφος (για ένα λόγο γίνονται όλα) και να προσέχεις. Με έκανες περήφανο γιατί έχουμε δουλέψει μαζί στο ποτάμι, μας έκανες περήφανους μαγκιτη μου γιατί έσωσες μια γυναίκα. Συνάδελφε μου μας έκανες όλους τους Εβριτες περήφανους!!».

Πγή & φωτό evrosonline.gr / βίντεο: bloko.gr 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα