Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δύο ξενοδοχεία “καραντίνας” στη Θράκη – Θα φιλοξενούνται κρούσματα

Κοινοποίηση



Δύο ξενοδοχεία της Θράκης περιλαμβάνονται στη λίστα με τα “ξενοδοχεία καραντίνας” για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, που ανακοίνωσε το Υπουργείο Τουρισμού. 

Πρόκειται για τουριστικά καταλύματα τα οποία θα μισθώνονται αποκλειστικά για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κινδύνου μετάδοσης του κορονοϊού.

Στη Θράκη, συγκαταλέγονται – όπως προκύπτει από την έρευνα του XanthiNea.gr – δύο τέτοια ξενοδοχεία, ένα στον Έβρο και ένα στη Ροδόπη. Πρόκειται για ξενοδοχείο με 38 δωμάτια, κατηγορίας 3 αστέρων, στην Αλεξανδρούπολη αλλά και ξενοδοχειακή μονάδα 18 δωματίων, κατηγορίας 3 κλειδιών, στην Κομοτηνή.

Η απόφαση του Υπουργείου

Η απόφαση αυτή ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Με την δημοσίευση της παρούσας αίρεται για τις οικείες Περιφερειακές Ενότητες ή νησιά, η υποχρεωτικότητα του στοιχείου Πρωτοκόλλου Κ του Παραρτήματος I της υπ’ αρ. 1881/29.05.2020 Κοινής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Υγείας και Τουρισμού (Β’2084), όπως τροποποιήθηκε με τις υπ’αρ. 8958/15.06.2020 (Β’2370) και υπ’αρ. 9418/23.06.2020 (Β’2498) όμοιες Αποφάσεις.

Να σημειωθεί ότι το 67% των αναγκών σε ξενοδοχεία καραντίνας σε συνολικά 59 περιφερειακές ενότητες, έχει καλυφθεί μέχρι τώρα όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Τουρισμού. Από εκεί και πέρα ένα επιπλέον ποσοστό 11% αναμένεται να έχει καλυφθεί έως την Τρίτη, 30 Ιουνίου, σε περιοχές που δεν είναι ιδιαίτερα τουριστικές στην ηπειρωτική χώρα. Ο

Σχετικά με την κάλυψη του υπόλοιπου 22%, υπάρξει ανακοίνωση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσα από το επιχειρησιακό σχέδιο που τρέχει. Σύμφωνα με πληροφορίες τουριστικές περιοχές που δεν έχουν ακόμα ξενοδοχεία καραντίνας θα καλύπτονται από κοντινές περιοχές και ο σχεδιασμός θα είναι έτοιμος την 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό μόλις ολοκληρωθεί το πλάνο τα ξενοδοχεία καραντίνας σταματά η υποχρέωση των ξενοδοχείων να έχουν κενά δωμάτια για τη φιλοξενία τυχόν κρουσμάτων κορονοϊού.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα