Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Επίδομα 534 ευρώ: Γιατί κάποιοι δεν πληρώθηκαν

Κοινοποίηση

Εκτός πληρωμών της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για το επίδομα 534 ευρώ για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας Μαΐου βρέθηκαν πολλοί εργαζόμενοι σύμφωνα με καταγγελίες αναγνωστών μας στο Dikaiologitika News.

Ειδικότερα αν και περίμεναν την πληρωμή του επιδόματος των 534 ευρώ τελικά δεν έγινε ποτέ και αναρωτιούνται τι ακριβώς έχει γίνει.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αυτοί που δικαιούνται να πάρουν τα χρήματα θα τα πάρουν όμως υπάρχει μία διαδικασία σύμφωνα με την οποία πρέπει να γίνει διασταύρωση και έλεγχος των στοιχείων καθώς έχει διαπιστωθεί ότι έγιναν λάθη από τις επιχειρήσεις, έγιναν παραπάνω από μία αίτηση, δεν έγιναν αιτήσεις από τους εργαζόμενους για επιβεβαίωση της αναστολής, δηλώθηκαν λάθος iban.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία που σας αποκαλύπτει το Dikaiologitika News υπήρξαν 29.478 αιτήσεις που δεν πληρώθηκαν καθώς για 21.030 περιπτώσεις δεν βρέθηκε δήλωση εργαζομένου, γίνεται επανέλεγχος 7.380 περιπτώσεων, 42 περιπτώσεις θα πληρωθούν από την ΑΑΔΕ και 125 περιπτώσεις δηλώθηκαν λάθος iban.

Μετά την ολοκλήρωση των διασταυρώσεων και εφόσον οι εργαζόμενοι δικαιούνται τα ποσά θα καταβληθούν στους εργαζόμενους σε νέα πληρωμή από το Υπουργείο Εργασίας.

Η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού που φτάνει έως και τα 534 ευρώ αφορά τους μισθωτούς επιχειρήσεων που:

1.επαναλειτούργησαν τον Μάιο ή

2.θεωρούνταν εξαρχής πληττόμενες βάσει ΚΑΔ.

3.παρέμειναν κλειστές όλο τον Μάιο με κρατική εντολή, όπως είναι για παράδειγμα τα ξενοδοχεία 12μηνης διάρκειας και οι επιχειρήσεις εστίασης.

Παράλληλα κατά την πληρωμή αυτή διαπιστώθηκε ότι οι εργαζόμενοι αλλά περίμεναν να πληρωθούν και άλλα πληρώθηκαν.

Υπενθυμίζουμε ότι για κάθε ημερολογιακή ημέρα παράτασης ο εργαζόμενος πληρώνεται με 18 ευρώ.

Κατά συνέπεια:

– για παράταση αναστολής 10 ημερών

– αποζημίωση 180 ευρώ

– για παράταση αναστολής 15 ημερών

– αποζημίωση 270 ευρώ

– για παράταση αναστολής 20 ημερών

– αποζημίωση 360 ευρώ

– για παράταση αναστολής 25 ημερών

– αποζημίωση 450 ευρώ.

Το χρονικό διάστημα της παράτασης εξαρτάται από την αρχική ημερομηνία της αναστολής και μπορεί να κυμαίνεται από 1 έως 27 ημέρες.

Για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που επαναλειτούργησαν προβλέπεται αποζημίωση ειδικού σκοπού για το πρώτο διάστημα του Μαΐου και έως την επαναλειτουργία της επιχείρησης.

Ειδικότερα:

– με επαναλειτουργία τη Δευτέρα 4/5 : 54 ευρώ (3 μέρες)

– με επαναλειτουργία τη Δευτέρα 11/5 : 180 ευρώ (10 μέρες) -με επαναλειτουργία τη Δευτέρα 18/5 : 306 ευρώ (17 μέρες)

– με επαναλειτουργία τη Δευτέρα 25/5 : 432 ευρώ (24 μέρες).

Αναλυτικότερα 215.716 εργαζόμενοι θα πάρουν όλο το ποσό της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ και 2.032 εργαζόμενοι θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού μίας ημέρας ύψους 18 ευρώ.

dikaiologitika.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα