Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Χ. Ζεϊμπέκ: Η διαχείριση του κ. Χαρδαλιά και του ΕΟΔΥ απέτυχε στην Ξάνθη (Ηχητικό)

Κοινοποίηση

«Εξ΄αρχής λέγαμε ότι πρέπει να υπάρξει ένα συντονιστικό όργανο σε επίπεδο νομού ή περιφέρειας, για να μπορεί να συντονίζει την κρίση. Δεν υπήρξε, όμως πριν από δύο μέρες είδαμε ότι ενεργοποιήθηκε αυτό το όργανο, με την συμμετοχή και του Ιατρικού Συλλόγου ο οποίος μέχρι πρότινος δεν συμμετείχε», σημείωσε ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ

Για την αύξηση των θανάτων από κορονοϊό στον νομό Ξάνθης και την ελλιπή αντιμετώπιση της πανδημίας από τους αρμόδιους φορείς μίλησε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

Στο Κόκκινο 91,4 – Θεσσαλονίκη · Χ. Ζεϊμπέκ στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 15-6-2020
Όπως ανέφερε ο ίδιος, «η κατάσταση στην Ξάνθη δεν είναι και η καλύτερη, σήμερα είχαμε άλλους δύο θανάτους και πλέον έχουμε το αρνητικό ρεκόρ με 11 θανάτους στον νομό. Δεν έχουμε ακριβή αριθμό κρουσμάτων αλλά υπολογίζονται σε πάνω από 150, γεγονός που μας ανησυχεί γιατί επιστρέφουμε στην αρχή της κρίσης και της πανδημίας».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαπίστωσε μάλιστα ότι «φαίνεται ότι η διαχείριση του κ. Χαρδαλιά και του ΕΟΔΥ απέτυχε στον νομό Ξάνθης». Όπως σημείωσε, «εξ΄αρχής λέγαμε ότι πρέπει να υπάρξει ένα συντονιστικό όργανο σε επίπεδο νομού ή περιφέρειας, για να μπορεί να συντονίζει την κρίση. Δεν υπήρξε, όμως πριν από δύο μέρες είδαμε ότι ενεργοποιήθηκε αυτό το όργανο, με την συμμετοχή και του Ιατρικού Συλλόγου ο οποίος μέχρι πρότινος δεν συμμετείχε».

Παράλληλα ο Χ.Ζεϊμπέκ άσκησε κριτική ότι δεν έγιναν εξ αρχής μαζικά τεστ στον πληθυσμό της περιοχής. «Λέγανε ότι τελειώσαμε με τον ιό, όμως αν δεν τον ψάξεις δεν τον βρίσκεις. Τις εστίες μόλυνσης δεν τις βρήκαμε ποτέ στην Ξάνθη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, εξέφρασε την αγωνία του για το άνοιγμα του τουρισμού σε σχέση με την ετοιμότητα των μηχανισμών υγείας στην Ξάνθη. «Είχαμε προβλήματα και στο νοσοκομείο της Ξάνθης. Την περίοδο της καραντίνας είχαμε μόλυνση τεσσάρων κλινικών με κρούσματα στο προσωπικό. Δεν υπήρξε και η σωστή πληροφόρηση, υπήρχε μια μυστικότητα».

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα