Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κανένα νέο κρούσμα κορονοϊού στην Ξάνθη – 4 στη Θράκη

Κοινοποίηση



Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 8 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να έχει ανέλθει σε 3.310, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, τα τρία από τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στη Ροδόπη, ένα στη Μεσσηνία, ένα στην Αττική, ένα στην Αλεξανδρούπολη, ενώ δύο από τα νέα κρούσματα είναι εισαγόμενα και συγκεκριμένα έφτασαν οδικώς στην Ελλάδα μέσω Προμαχώνα.

Εν τω μεταξύ, οι νεκροί από επιπλοκές του κορονοϊού ανέρχονται πλέον σε 191, καθώς το βράδυ της Τετάρτης εξέπνευσε μία 64χρονη γυναίκα στην Κομοτηνή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 64χρονη νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Κομοτηνής και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει ότι δεν είχε καταγραφεί θάνατος το τελευταίο 24ωρο και οι νεκροί παραμένουν 191. Επίσης, οκτώ ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 8 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3310, εκ των οποίων το 55.0% αφορά άνδρες.

730 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1848 (55.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 61 ετών. Μία (12.5%) είναι γυναίκα και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 190 θανάτους συνολικά στη χώρα. 60 (31.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κατέληξε 64χρονη στην Κομοτηνή 

Ένα ακόμη θύμα του κορονοϊού θρηνεί η χώρα μας, καθώς κατέληξε 64χρονη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Κομοτηνής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε υποκείμενα νοσήματα. Το σύνολο των νεκρών της πανδημίας στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον σε 191.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα