Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Καραδέδος: «Όχι καραντίνα στην Ξάνθη, αλλά συντονισμός και μόνιμη παρουσία αρμοδίων»

Κοινοποίηση

Δεν χρειάζεται καραντίνα και εγκλεισμός για τα κρούσματα κορονοϊού στην Ξάνθη.

Αυτό που χρειάζεται είναι να συνεχισθούν τα τεστ κορονοϊού και όλη η περιοχή να τεθεί υπό έλεγχο. Χρειάζεται να υπάρχει συντονισμός από το κράτος και μόνιμη παρουσία επιδημιολόγου και άλλων αρμοδίων στην Ξάνθη και όχι εντολές εκ του μακρόθεν.

Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, Αναστάσιος Καραδέδος, με αφορμή το κλείσιμο 4 Δημοτικών Σχολείων και ενός Νηπιαγωγείου στην Ξάνθη, μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος κορονοϊού στην Ξάνθη. Σε κατ’ οίκον περιορισμό έχουν τεθεί 80 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι έλαβαν και τις σχετικές οδηγίες τις οποίες πρέπει να τηρήσουν.

Ο κ. Καραδέδος πάντως στηλίτευσε το γεγονός πως στην Μουσουλμανική Μειονότητα της Ξάνθης και ειδικά στον ορεινό Δήμο Μύκης-Εχίνο- υπάρχουν κύκλοι …«γνωστοί»… που χειραγωγούν την Μειονότητα και επιχειρούν και εδώ, επικίνδυνα να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο και να τον αποτρέψουν από τις προληπτικές εξετάσεις για την ανίχνευση του κορονοϊού. Λένε οι «κύκλοι» αυτοί πως οι Χριστιανοί έχουν στοχοποιήσει τους Μουσουλμάνους και πως δεν υπάρχει πρόβλημα με τα κρούσματα, καθώς ένα βρέθηκε θετικό ενώ δεν ήταν. «Συμβαίνουν και αυτά», είπε ο κ. Καραδέδος.

Ωστόσο, δεν είναι λόγος αυτός να ωθείται η Μειονότητα σε επικίνδυνα μονοπάτια που έχουν να κάνουν με την Υγεία τους και με την Δημόσια Υγεία. «Καλούμε τον κόσμο να συνεργασθεί, να κάνει τα τεστ και να ακολουθήσει τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για το καλό όλων μας», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Καραδέδος.

Εξ άλλου μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης, Κων/νος Χαριτόπουλος, ανέφερε πως και στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, θα πρέπει να εξασφαλισθεί το μηχάνημα Μοριακού Ελέγχου του αίματος-PCR-, προκειμένου άμεσα, αν χρειαστεί ,να έχουμε αποτελέσματα για δείγματα κορονοϊού.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα