Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κορονοϊός: Οργή στην Ξάνθη για τη στοχοποίηση – Να γίνουν τεστ παντού!

Κοινοποίηση

Ιδιαίτερα εξοργισμένοι παρουσιάζονται οι κάτοικοι της Ξάνθης για το γεγονός ότι σχεδόν σε καθημερινή βάση ένα μεγάλο μέρος από τα νέα κρούσματα Covid-19 που καταγράφονται στη χώρα, εντοπίζονται στην περιοχή.

Οι κάτοικοι – αλλά και φορείς της περιοχής – μιλούν για μια άδικη στοχοποίηση της περιοχής καθώς όπως επισημαίνουν το γεγονός ότι γίνονται καθημερινά δεκάδες τεστ για Covid-19 στην Ξάνθη οδηγεί συνεπακόλουθα στον εντοπισμό και αρκετών κρουσμάτων (στο σύνολό τους ασυμπτωματικοί ασθενείς). Συνεπώς, ζητούν να γίνουν αντίστοιχα μαζικά τεστ από τον ΕΟΔΥ και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και όχι μόνο στην Ξάνθη, ώστε η εικόνα της εξάπλωσης των κρουσμάτων στη χώρα να είναι πιο ολοκληρωμένη.

Ξάνθη – Κορονοϊός: Απασχολεί από την αρχή η περιοχή 

Η Ξάνθη ωστόσο είναι μια περιοχή που από την αρχή της πανδημίας φάνηκε να απασχολεί ιδιαίτερα τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία, ενώ οι κινήσεις από πλευράς πολιτείας (οι συνεχείς επισκέψεις και συσκέψεις στην περιοχή) έδειξαν κενά και αστοχίες στη διαχείριση της κατάστασης.

Άλλωστε τόσο η ορεινή περιοχή, και δη ο Εχίνος, όπου εντοπίζονται και τα περισσότερα κρούσματα όσο και η υπόλοιπη Ξάνθη τέθηκαν σε ειδική καραντίνα για περισσότερο από ένα μήνα, κατά την έξαρση του ιού στην Ελλάδα, ενώ πλέον στην περιοχή ισχύουν ακόμη ειδικοί περιορισμοί και απαγορεύσεις, γεγονός που γεννά έντονο προβληματισμό για την αποτελεσματικότητα εφαρμογής των μέτρων.

Μεταξύ άλλων οι κάτοικοι της περιοχής τονίζουν πως δεν γίνεται επί παραδείγματι σε περιοχές όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη (που δεν γίνονται μαζικά τεστ) να καταγράφονται καθημερινά 1 ή 2 νέα κρούσματα (!) και στην Ξάνθη (που τα τεστ είναι μαζικά και καθημερινά) να εντοπίζονται δεκάδες.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από τις αρχές του Ιουνίου έχουν εντοπιστεί σχεδόν 140 κρούσματα Covid-19 μόνο στην Π.Ε. Ξάνθης (τα περισσότερα εξ’ αυτών στον Εχίνο).

Από την πλευρά τους οι επιχειρηματίες της περιοχής κάνουν λόγο για οικονομικό μαρασμό και ζητούν να δοθούν μέτρα στήριξης, μιας και τα καταστήματα τους πλήττονται από τη στοχοποίηση της Ξάνθης.

Στον αντίποδα, αντιπολιτευτικές φωνές τόσο σε επίπεδο δήμων όσο και σε επίπεδο Περιφέρειας κάνουν λόγο για τραγικές αστοχίες στη διαχείριση της πανδημίας στην περιοχή και ζητούν να αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους για τη διασπορά της νόσου στην Ξάνθη και την αδυναμία περιορισμού της εξάπλωσής της στην περιοχή.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα