Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Κτηνιατρική Ξάνθης: Προσοχή – Κυκλοφορεί πλαστό φυτοφάρμακο

Κοινοποίηση

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας (Ε.ΣΥ.Φ.) με το από 20-5-2020 μήνυμα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email), κατήγγειλε στο Υπ. Αγρ. Αν. & Τρ . και στο τμήμα φυτοπροστατευτικών προϊόντων διάθεση στην αγορά μη εγκεκριμένου (πλαστού) φυτοπροστατευτικού προϊόντος (φπ).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ανωτέρω μήνυμα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, προσκομίστηκε φωτογραφία σκευάσματος που φέρει την εμπορική ονομασία “ENVOKE 75WG” με πλαστή Ελληνική ετικέτα.

Το προϊόν δεν έχει λάβει κατά παρέκκλιση άδεια διάθεσης στην αγορά, παρόλα αυτά στην ετικέτα του εικονιζόμενου σκευάσματος αναφέρεται ότι έχει δήθεν «Ημερομηνία Ισχύος Άδειας: 27/08/2019-25/08/2021», το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Το εικονιζόμενο σκεύασμα είναι μη εγκεκριμένο, αγνώστου σύστασης.

Να ενημερώνεται άμεσα η υπηρεσία μας, σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να σας προμηθεύσει το πλαστό προϊόν , προκειμένου να εφαρμόσουμε τη σχετική νομοθεσία ( άρθρο 9 παρ. 3 του ν.4036/2012 (ΦΕΚ Α’8), όπως ισχύει ) , περί εισαγωγής , παρασκευής προς εμπορία , εμπορίας , κατοχής , διάθεσης καθ΄οιονδήποτε τρόπο έστω και δωρεάν , ανταλλαγής , μεταφοράς και χρήσης ή διαφήμισης μη εγκεκριμένου φυτοπροστατευτικού προϊόντος (φπ) για το οποίο δεν έχει χορηγηθεί άδεια διάθεσης στην αγορά ή η άδεια διάθεσης στην αγορά του έχει ανακληθεί ή δεν έχει χορηγηθεί άδεια παράλληλου εμπορίου ή δεν έχει χορηγηθεί άδεια πειραματισμού.

Σε περίπτωση αμφιβολίας απευθυνθείτε αμέσως στις τοπικές αρχές.

  • Στο τηλέφωνο: 1540 -Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
  • Στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης – Τμήμα
  • Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Τηλ: 25413 50190-50189 -50191
  • Στις τοπικές ελεγκτικές και διωκτικές αρχές 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα