Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

8 νέα κρούσματα Covid-19 στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης

Κοινοποίηση



Στην Ξάνθη καταγράφονται τα 8 από τα συνολικά 16 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 που ανακοίνωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ για όλη την Ελλάδα. 


Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων έχεις ως εξής: 8 στην Ξάνθη, 1 στη Ροδόπη, 2 στην  Παραμυθιά Θεσπρωτίας, 2 στην Αθήνα, 1 στην Έδεσσα και 2 εισαγόμενα από το εξωτερικό που εντοπίστηκαν στον Προμαχώνα.

Στην περιοχή βρέθηκε το πρωί ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥ,  Παναγιώτης Αρκουμανέας, για να επιτηρήσει την λειτουργία του πρώτου drive through testing που θα λειτουργήσει πιλοτικά στην Ξάνθη, στο πλαίσιο του σχεδιασμού κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Το drive through testing που αρχικά θα λειτουργεί για κάποιες ώρες ημερησίως στο 3ο χλμ. Ξάνθης – Καβάλας αναμένεται να επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα επιτρέποντας τους πολίτες να δίνουν δείγμα άμεσα,  χωρίς να εξέλθουν από το όχημά τους.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 16 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3302, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες.


728 (22.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1844 (55.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.


8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 61 ετών. 1 (12.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.


Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 190 θανάτους συνολικά στη χώρα. 60 (31.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα