Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νέα κρούσματα Covid-19 στην Ξάνθη – Ακυρώσεις στα ξενοδοχεία και οικονομικό πλήγμα

Κοινοποίηση

Προβληματισμό και έντονη ανησυχία προκαλεί η κινητοποίηση για τη διενέργεια μαζικών τεστ Covid-19 στην Ξάνθη, τη στιγμή που το βράδυ της Πέμπτης επιβεβαιώθηκε ακόμη ένα κρούσματα από την περιοχή του Εχίνου.

Το κρούσμα επιβεβαιώθηκε στη μονάδα Covid-19 του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα τριών ακόμη ύποπτων κρουσμάτων. Υπενθυμίζεται ότι όπως ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ από τα 15 επιβεβαιωμένα κρούσματα της Πέμπτης, τα 4 βρέθηκαν στον Εχίνο της Ξάνθης.

Την ίδια στιγμή η έντονη προβολή της Ξάνθης στα κεντρικά ΜΜΕ και η άμεση σύνδεσή της με νέα κρούσματα κορονοϊού προκαλεί νέο ισχυρό πλήγμα στην τοπική οικονομία με τα πρώτα σημάδια να είναι κάτι παραπάνω από εμφανή.

Ακυρώσεις στα ξενοδοχεία 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων Ξάνθης, Γιάννη Ιερόπουλο, μετά την ανακοίνωση της διενέργειας μαζικών τεστ για Covid-19 καταγράφηκαν ακυρώσεις στα ξενοδοχεία της πόλης, που αγγίζουν ακόμη και το 50% των κρατήσεων. Μάλιστα ο ίδιος τονίζει πως αναγκάζεται να διατηρήσει κλειστή την επιχείρησή του επισημαίνοντας πως ο κλάδος των ξενοδόχων δεν έχει στηριχθεί ούτε προστατευτεί από την πολιτική ηγεσία.

Συνεχίζονται τα τεστ

Την ίδια στιγμή με αυξημένο ενδιαφέρον από πλευράς των πολιτών συνεχίζονται τα μαζικά τεστ για Covid-19 που πραγματοποιούνται στην περιοχή.

Στην Ξάνθη τα κρούσματα Covid-19 φαίνεται πως έχουν ξεπεράσει πλέον τα 85, από την έναρξη της πανδημίας, με την περιοχή να καταγράφει αρνητική πρωτιά σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ και να παραμένει ψηλά στη λίστα με τις περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα σε όλη την Ελλάδα.

Οι έλεγχοι αποφασίστηκαν από την Πολιτική Προστασία προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εμφάνιση συνεχών κρουσμάτων των τελευταίων ημερών στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης. Τα αποτελέσματα των ελέγχων θα δημοσιοποιηθούν συλλογικά.

Τα αυξημένα κρούσματα στη Ξάνθη έφεραν την αναβολή του αγώνα της τοπικής ομάδας με τον Ατρόμητο, για τα play out της Superleague, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αρχικά το Σάββατο.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα