Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νέο εργαλείο από το Facebook επιτρέπει τη διαγραφή ή απόκρυψη παλιών αναρτήσεων

Κοινοποίηση

Νέο εργαλείο από το Facebook επιτρέπει τη διαγραφή ή απόκρυψη παλιών αναρτήσεων

To Facebook ανακοίνωσε ότι πλέον υπάρχει μια νέα δυνατότητα, η «Διαχείριση Δραστηριότητας», που διευκολύνει τους χρήστες να διαγράψουν ή να αποκρύψουν πολλές δημοσιεύσεις ταυτόχρονα.

«Είτε εισέρχεστε στην αγορά εργασίας μετά το κολέγιο είτε συνεχίζετε τη ζωή σας μετά από μια παλιά σχέση, γνωρίζουμε ότι τα πράγματα αλλάζουν στη ζωή των ανθρώπων και θέλουμε να σας διευκολύνουμε να επιμεληθείτε την παρουσία σας στο Facebook, ώστε να αντικατοπτρίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια ποιοι είστε σήμερα» δήλωσαν οι υπεύθυνοι της εταιρείας, κατά την ενημέρωση για το νέο εργαλείο.

Η λειτουργία «Διαχείριση Δραστηριότητας» (Manage Activity) θα κυκλοφορήσει αρχικά στις εφαρμογές του Facebook για κινητά, ενώ στη συνέχεια θα είναι διαθέσιμη για laptop και Facebook Lite. Οι χρήστες θα μπορούν να αρχειοθετήσουν περιεχόμενο που δεν θέλουν να βλέπουν άλλοι χρήστες στο Facebook, αλλά εξακολουθούν να θέλουν να διατηρήσουν για δική τους πληροφορία.

Η εταιρεία προτείνει πως «θα μπορούσατε να αρχειοθετήσετε μια ανάρτηση που κάνατε όταν ήσασταν στο γυμνάσιο που εξακολουθείτε να βρίσκετε διασκεδαστική, αλλά δεν θέλετε να το βλέπει κανένας άλλος στο Facebook».

Η Διαχείριση Δραστηριότητας επιτρέπει στους χρήστες του Facebook να μετακινούν αναρτήσεις που δεν θέλουν στον κάδο απορριμμάτων και εν συνεχεία να τις διαγράφουν εντελώς. Οι αναρτήσεις που στέλνουν οι χρήστες στον κάδο απορριμμάτων θα παραμείνουν εκεί για 30 ημέρες προτού διαγραφούν, εκτός εάν επιλέξουν να τις διαγράψουν ή να τις επαναφέρουν χειροκίνητα πριν τη λήξη της προθεσμίας.

Η δυνατότητα περιλαμβάνει φίλτρα για την ταξινόμηση αναρτήσεων, όπως εκείνα που περιλαμβάνουν την επιλογή συγκεκριμένων ατόμων ή αναρτήσεις από συγκεκριμένο εύρος ημερομηνιών.

Η Διαχείριση Δραστηριοτήτων του Facebook είναι η συνέχεια της περσινής κίνησης που έδινε τη δυνατότητα στους χρήστες να διαγράψουν το ιστορικό περιήγησής τους σε εφαρμογές και ιστότοπους τρίτων και να αποκλείσουν το Facebook από την κοινή χρήση αυτών των πληροφοριών.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα