Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Νίκος Χαρδαλιάς: «Μας απασχολεί η Ξάνθη»

Κοινοποίηση

Νίκος Χαρδαλιάς: «Μας απασχολεί η Ξάνθη»



Για τα νέα κρούσματα που προέκυψαν στην Ξάνθη μετά τη διενέργεια των μαζικών δειγματοληπτικών τεστ για Covid-19 μίλησε μεταξύ άλλων ο Νίκος Χαρδαλιάς. 

Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση προσανατολίζεται να κηρύξει lockdown σε κάποιες περιοχές, αν χρειαστεί, απάντησε ως εξής: «Ολα αυτά είναι σενάρια. Υπάρχουν πρωτόκολλα τα οποία γράφουν τι κάνεις σε κάθε περίπτωση. Εμείς τρέχουμε αλγόριθμους σχεδόν κάθε μέρα. Υπάρχουν σενάρια που προβλέπουν και lockdown και οτιδήποτε. Από την πρώτη στιγμή σας έχω πει ότι στη διαχείριση μιας πανδημίας με τα χαρακτηριστικά αυτά υπάρχουν σενάρια τα οποία είναι είτε υπερτοπικού χαρακτήρα είτε εθνικού χαρακτήρα. Αυτή τη στιγμή έχουμε περάσει σε μια φάση στην οποία δεν συζητάμε ποτέ για οριζόντια σενάρια και πάντα μιλάμε για υπερτοπικού χαρακτήρα σενάρια».

Σχετικά με τα κρούσματα στον Εχίνο της Ξάνθης και το ενδεχόμενο να υπάρξουν περιοριστικά μέτρα εκεί ο υφυπουργός είπε ότι «είναι κάτι το οποίο μας απασχολεί».

Τόνισε πως είναι σε επικοινωνία με τις τοπικές Αρχές και διευκρίνισε πως δεν είναι παραπάνω κρούσματα, αλλά κρούσματα που βγαίνουν συνεχόμενα. «Εχουμε πλήρη εικόνα, πλέον, των χωροταξικών δεδομένων και μαζί με τις τοπικές αρχές θα πάρουμε μικρά ή μεγάλα μέτρα, χωρίς ανησυχία, έτσι ώστε να μπορέσουμε να έχουμε πιο μαζική και σφαιρική άποψη για την εξέλιξη του ιού στην περιοχή», παρατήρησε ο κ. Χαρδαλιάς

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα