Κυριακή, 17 Μαρτίου, 2024

Πέντε πράγματα που πρέπει να έχεις πάντα στο αυτοκίνητο για να μην φας πρόστιμο

Κοινοποίηση

Ακόμη κι αν πας τακτικά το αυτοκίνητο για σέρβις και τηρείς όλα τα προβλεπόμενα, όλο και κάτι μπορεί να σου ξεφύγει. Πολλοί είναι, για παράδειγμα, εκείνοι που δεν ξέρουν τι ακριβώς πρέπει να έχει μέσα το αυτοκίνητο σύμφωνα με ΚΟΚ ώστε να μη φας πρόστιμο.

Για να είσαι προετοιμασμένος, δες πέντε πράγματα που πρέπει να έχεις πάντα στο αυτοκίνητο για να μην πάρεις κλήση…

Φαρμακείο αυτοκινήτου

Είναι ίσως το πιο προβλεπόμενο αλλά ξέρεις τι πρέπει να έχει μέσα σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών;  Το ελάχιστο υποχρεωτικό περιεχόμενο του φαρμακείου πρέπει να αποτελείται από τα εξής είδη επιδεσμικού υλικού:

• Ένα πακέτο βαμβάκι υδρόφιλο των 100 γραμμαρίων τουλάχιστον
• Τέσσερα κουτιά αποστειρωμένες γάζες
• Ένα καρούλι λευκοπλάστη
• Τέσσερις ατομικούς επιδέσμους
• Δύο αιμοστατικούς επιδέσμους
• Ένα φιαλίδιο με 200 γραμμάρια, τουλάχιστον, οινόπνευμα και
• Ένα φιαλίδιο με 50 γραμμάρια, τουλάχιστον, Mercurochrome.

Ρεζέρβα 

Η ρεζέρβα είναι υποχρεωτική από το νόμο. Αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο χρήσιμα πράγματα που πρέπει να έχουμε. Δεν υπάρχει πιο συνήθης ατυχία για έναν οδηγό, από το να μείνει από λάστιχο.

Τρίγωνο

Είναι από τα πλέον χρήσιμα αντικείμενα που πρέπει να έχουμε στο αυτοκίνητο και επίσης το προβλέπει και ο νόμος. Μπορεί να το χρειαστούμε σε περίπτωση για παράδειγμα που μείνουμε ώστε και να διευκολύνουμε την κυκλοφορία αλλά και να αποτρέψουμε άλλο ατύχημα.

Πυροσβεστήρας

Ο νόμος υποχρεώνει όλους τους οδηγούς να έχουν πυροσβεστήρα στο αυτοκίνητο. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι η διάρκεια ζωής του η οποία είναι περιορισμένη. Γι’ αυτό θα πρέπει να ελέγχεται συχνά και σε περίπτωση που έχει παρέλθει η ημερομηνία χρήσης του, να αντικαθίσταται.

Αντιολισθητικές αλυσίδες

Αν και το καλοκαίρι δε θα σου χρειαστούν, το χειμώνα θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι αν βρεθείς κάπου με χιόνια θα πρέπει να τις έχεις στο πορτ μπαγκάζ. Εννοείται ότι θα πρέπει να γνωρίζεις πότε, πού και πώς τοποθετούνται.

news.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα