Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ποιοι πυροβολούν τους μικροπωλητές της Ξάνθης;

Κοινοποίηση



Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκαν το Σάββατο οι μικροπωλητές της Ξάνθης με αφορμή τον τρόπο επαναλειτουργίας του παζαριού στην πόλη. 

Αφορμή στάθηκαν καταγγελίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και στη συνέχεια σε μερίδα του τοπικού Τύπου, περί μη εφαρμογής των μέτρων προστασίας και των προβλεπόμενων αποστάσεων ανάμεσα στους πάγκους.

Οι μικροπωλητές της περιοχής, που έχουν περιέλθει πλέον σε οικονομικό μαρασμό λόγω της μη λειτουργίας των παζαριών για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ξάνθη, βρίσκονται στα όρια τους. Στο άκουσμα πως μπορούν πλέον να τοποθετήσουν εκ νέου τους πάγκους τους στην περιοχή και να διαθέσουν την πραμάτεια τους, εξέφρασαν δημόσια την ανακούφισή τους.

Ωστόσο το πρωινό του Σαββάτου τους βρήκε και πάλι στον “τοίχο” να δέχονται άδικα πυρά και να λοιδορούνται, από ανθρώπους που τους παρουσίαζαν ως “υγειονομική βόμβα”.

Αυτοί που θα έπρεπε να απολογηθούν το πρωί του Σαββάτου είναι όσοι έχουν οδηγήσει σε οικονομική ένδεια τους μικροπωλητές της περιοχής. Όσοι φάνηκαν ανίκανοι να τους προστατέψουν αλλά και να τους στηρίξουν κατά την περίοδο της καραντίνας και των κλειστών αγορών. Όσοι αποδείχθηκαν ανήμποροι να διεκδικήσουν αλλά και να λάβουν σοβαρά μέτρα στήριξης του επιχειρείν στην περιοχή αλλά αρκέστηκαν σε νουθεσίες, κούνημα του δακτύλου και αυτοπροβολή.

Τη στιγμή που σε γειτονικές πόλεις αλλά και σε μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Αθήνα (!) και η Θεσσαλονίκη (!), οι λαϊκές αγορές λειτουργούσαν κανονικά – υπό την εφαρμογή ειδικών φυσικά μέτρων προστασίας – στην Ξάνθη τα παζάρια (που αποτελούν πηγή εσόδων για περισσότερες από 400 οικογένειες) κατέβαζαν ρολά, ενώ την ίδια στιγμή ο συνωστισμός στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της περιοχής χτυπούσε κόκκινο.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια η εφαρμογή αλλά και ο σεβασμός των μέτρων που αποφασίζει η πολιτεία για θέματα δημόσιας υγείας δεν διαπραγματεύονται, ακόμη και εάν πρόκειται για μέτρα που προκαλούν εύλογες απορίες (όπως λόγου χάρη πως γίνεται να μεταδίδεται ο ιός πιο εύκολα στον υπαίθριο ανοιχτό χώρο του παζαριού και όχι στους κλειστούς, στριμωγμένους και γεμάτους κόσμο διαδρόμους των σούπερ μάρκετ;).

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα