Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πρόστιμα για μη χρήση μάσκας στην Ξάνθη – Μουδιασμένη η αγορά

Κοινοποίηση



Το σαφάρι των ελέγχων για την εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε καταστήματα και επιχειρήσεις στην Ξάνθη, συνεχίζεται. 

Μάλιστα, στην περιοχή ήδη έχουν επιβληθεί και τα πρώτα πρόστιμα σε περιπτώσεις που έχουν βεβαιωθεί παραβάσεις ήτοι που έχουν εντοπιστεί επαγγελματίες, υπάλληλοι ή πελάτες επιχειρήσεων να μην φορούν μάσκα μέσα στα καταστήματα.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες, μετά και την επιβολή των έκτακτων περιοριστικών μέτρων στην Π.Ε. Ξάνθης για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, εφαρμόζεται το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας τόσο από το προσωπικό όσο και από τους πελάτες των καταστημάτων στην περιοχή.

Οι έλεγχοι από πλευράς των αρμόδιων Αρχών είναι διαρκείς, με αποτέλεσμα ενώ στην αρχή υπήρξαν οι σχετικές συστάσεις για την εφαρμογή του μέτρου, πλέον βεβαιώνονται τα αντίστοιχα πρόστιμα όταν διαπιστωθούν παραβάσεις. Τα πρόστιμα δεν περιορίζονται μόνο στην πόλη, αλλά και στους γύρω οικισμούς, μιας και το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας αφορά όλη την Π.Ε. Ξάνθης.

Μουδιασμένη η αγορά 

Την ίδια στιγμή η κίνηση στην αγορά της Ξάνθης παραμένει υποτονική, με αρκετούς επαγγελματίες να βρίσκονται στα όρια τους και να φλερτάρουν με λουκέτα.

Η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων αλλά και η σχεδόν καθημερινή αναφορά της Ξάνθης στις περιοχές που καταγράφονται νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα έχουν προκαλέσει αλυσιδωτές επιπτώσεις στο τοπικό εμπόριο.

Χαρακτηριστικές είναι οι καταγγελίες – στις οποίες προβαίνουν επαγγελματίες της πόλης – περί αποκλεισμού των τοπικών προϊόντων από γύρω πόλεις λόγω των κρουσμάτων που καταγράφονται στην Π.Ε. Ξάνθης. Μεταξύ άλλων, επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χονδρικό εμπόριο τονίζουν πως έχουν ενημερωθεί από πελάτες τους – από άλλες πόλεις – ότι δεν θέλουν προς το παρόν να προμηθευτούν προϊόντα από την Ξάνθη.

Το οικονομικό πλήγμα που έχει υποστεί η περιοχή είναι δυσβάσταχτο για πολλές μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που βλέπουν τον κύκλο εργασιών τους να συρρικνώνεται μέρα με τη μέρα.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα