Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Σε οικονομικό μαρασμό η αγορά της Ξάνθης λόγω κορονοϊού

Κοινοποίηση

Σε οικονομικό μαρασμό η αγορά της Ξάνθης λόγω κορονοϊού

Έκτακτη συνάντηση με πρωτοβουλία των παραγωγικών φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουνίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ξάνθης με προσκεκλημένους πολιτικούς άρχοντες και φορείς.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε. Ξάνθης, κ. Μαρία Τσιακίρογλου σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Ε.Β.Ε., κ. Στέλιο Μωραϊτη, συγκάλεσαν και οργάνωσαν από κοινού την έκτακτη σύσκεψη με θέμα τα σημαντικά προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω του COVID-19 στον επιχειρηματικό κλάδο της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης και κατ’ επέκταση στην τοπική οικονομία.

Σε αρκετά φορτισμένο κλίμα, λόγω της αυξημένης ανησυχίας και της πρωτόγνωρης κατάστασης με την οποία έχει έρθει αντιμέτωπη η πόλη της Ξάνθης και η ευρύτερη περιοχή, διατυπώθηκαν απόψεις και σκέψεις αναφορικά με τους τρόπους αντιμετώπισης των συνεπειών.

Ξάνθη: Ζητούν μέτρα στήριξης οι επαγγελματίες 

Από την πλευρά της η Ο.Ε.Β.Ε. αντιλαμβανόμενη την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει όλοι οι έμποροι και επιχειρηματίες της πόλης, μέσα από την καθημερινή επικοινωνία της, παρουσίασε μια σειρά μέτρων με στόχο την οικονομική ενίσχυση και ενδυνάμωση της τοπικής αγοράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα δεν έγκειται μόνο στα λειτουργικά έξοδα τα οποία είναι υπέρογκα αναφορικά με την κίνηση των επιχειρήσεων αυτή την περίοδο αλλά και στις οικονομικές υποχρεώσεις που υπάρχουν ήδη προς το κράτος.

Ενώ ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα στον πρωτογενή τομέα διακρίνεται στους παραγωγούς οι οποίοι πετάνε μεγάλο μέρος των προϊόντων τους.

Ειδικότερα, αφού οι παραγωγικοί φορείς της Π.Ε. Ξάνθης κατέθεσαν τις προτάσεις τους, κλήθηκαν όλοι οι φορείς και οι πολιτικοί άρχοντες να τις στηρίξουν στο μέγιστο δυνατό προκειμένου να γίνουν αποδεκτές από την Κυβέρνηση και να εφαρμοστούν αντίστοιχα.

Καθώς οι συνέπειες της πανδημίας κρίνονται μείζονος σημασίας και αποτελούν ζήτημα επιβίωσης όλου του παραγωγικού τομέα της πόλης, των επιχειρήσεων και των εμπόρων, όλοι οι φορείς αποφάσισαν από κοινού να συνυπογράψουν τις προτάσεις που διαμορφώθηκαν συλλογικά από όλους τους αρμόδιους φορείς με στόχο να  ενημερωθεί η Κυβέρνηση και να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή μεταχείριση.

Τσιακίρογλου: Οι επιχειρήσεις έχουν πληγεί 

Η Πρόεδρος, Μ. Τσιακίρογλου δήλωσε σχετικά:

“Η περίοδος που διανύουμε είναι πολύ δύσκολη και εγκυμονεί κινδύνους που αφορούν τη οικονομική βιωσιμότητα της τοπικής αγοράς στο άμεσο μέλλον. 


Οι προτάσεις που παρουσιάσαμε ως Ο.Ε.Β.Ε. Ξάνθης διαμορφώθηκαν με στόχο την οικονομική στήριξη και ενδυνάμωση των παραγωγικών φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.


Αναμένουμε τις επόμενες κινήσεις των πολιτικών αρχών και των αρμόδιων φορέων και ευελπιστούμε οι αποφάσεις της Κυβέρνησης να ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλων των εμπόρων και επιχειρήσεων που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα.”

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα