Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στειρώθηκαν δωρεάν 350 αδέσποτα στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα των 350 δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων σκύλων και γατιών, το οποίο κάλυψε εξ ολοκλήρου οικονομικά η γερμανική οργάνωση Kastration von Streunern e.V. της κ. Christine Laslo.

Οι στειρώσεις έγιναν στην κτηνιατρική κλινική της Κικής Τσάκου και οι κτηνίατροι Κική Τσάκου και Στέλλα Σεβαστούδη λόγω του μεγάλου αριθμού ζώων, τις περισσότερες φορές στείρωναν έως αργά το βράδυ.

Το πρόγραμμα οργάνωσαν και στήριξαν οι εθελοντές του συλλόγου μας “Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης”, καθώς και φίλοι του συλλόγου μας που μετέφεραν αδέσποτα ζώα για στείρωση και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον εθελοντισμό τους.

Πολύτιμη ήταν και η υποστήριξη των συνεργατών της κλινικής, της Βασιλείας και του Σταύρου και όλων όσων προσφέρθηκαν για βοήθεια. 

Το πρόγραμμα που διήρκησε ακριβώς έναν μήνα, περιελάμβανε στείρωση, αντιλυσσικό εμβολιασμό, τεστ λεϊσμανίασης, τοποθέτηση  microchip, αποπαρασίτωση, εξέταση των ζώων αλλά και επεμβάσεις, όπου υπήρχε ανάγκη.

Ένα τόσο ολοκληρωμένο πρόγραμμα, που έγινε με τόσο μεγάλη χαρά και αγάπη, δεν μπορεί παρά να έχει μόνο θετικά αποτελέσματα, καθώς οι στειρώσεις είναι ο μοναδικός τρόπος που περιορίζει τις ανεξέλεγκτες γέννες και μειώνει τον αριθμό των αδέσποτων.

Η κα Christine Laslo και η οργάνωσή της είναι πολύ χαρούμενοι και ευχαριστημένοι για το αποτέλεσμα και είμαστε υπό συζήτηση μαζί της να συνεχίσουμε και άλλους τέτοιους κύκλους προγραμμάτων τους επόμενους μήνες.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα