Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στην Ξάνθη την Παρασκευή ο ΕΟΔΥ για τεστ σε εκπαιδευτικούς – Οι ανησυχίες των ειδικών

Κοινοποίηση

Εργαστηριακούς ελέγχους στους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στην περιοχή της Ξάνθης όπου εντοπίσθηκαν κρούσματα θα πραγματοποιήσει ο ΕΟΔΥ

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταβεί την Παρασκευή το πρωί στην Ξάνθη προκειμένου να υποβάλει σε εργαστηριακό έλεγχο τους εκπαιδευτικούς των τεσσάρων σχολείων στα οποία δίδασκε και καθηγητής που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Ο εκπαιδευτικός βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό κατά τη διάρκεια εργαστηριακών ελέγχων ενώ διδάσκει αγγλικά σε τέσσερα δημοτικά σχολεία. Οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ αναμένεται να πραγματοποιήσουν το τεστ για τον κορονοϊό και στους εργαζόμενους στα τέσσερα σχολεία, οι οποίοι πιθανώς να είχαν έρθει σε επαφή με το επιβεβαιωμένο περιστατικό.

Πάντως, η περιοχή της Ξάνθης προβληματίζει εντόνως το τελευταίο διάστημα τις υγειονομικές Αρχές, καθώς παρατηρούνται μικρές εστίες με κρούσματα. Είναι ενδεικτικό ότι τις τελευταίες ημέρες σχεδόν το 1/3 των νέων κρουσμάτων προέρχονται από την περιοχή. Ωστόσο, πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν ότι δεν επιχειρείται να μπει σε καραντίνα όλη η περιοχή αλλά να ληφθούν πρόσθετα μέτρα περιορισμού της μετάδοσης του ιού. Μεταξύ αυτών εξετάζεται το ενδεχόμενο να αυξηθεί η χρήση της μάσκας σε διάφορα σημεία ενώ εάν τα επιβεβαιωμένα περιστατικά αυξηθούν περαιτέρω, είναι πιθανό να τεθεί ένα μίνι lockdown που θα εστιάζεται όμως μόνο στον περιορισμό της μετακίνησης του τοπικού πληθυσμού σε άλλες περιοχές.

Άλλωστε, η κυβέρνηση όπως έχει διαμηνύσει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επιδιώκει να αποφύγει τα lockdown και να επιλέγει περιοριστικά μέτρα πιο διακριτικά ώστε να μη σταματά η υπόλοιπη δραστηριότητα μίας περιοχής ή ενός νησιού εάν πρόκειται για τουριστικό προορισμό.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα