Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τα 6 φυτά που διώχνουν τα έντομα (για να κάθεσαι σαν άνθρωπος στο μπαλκόνι)

Κοινοποίηση

Ξέρεις ότι ξεκίνησε το καλοκαίρι όταν βαράς τα πόδια και τα χέρια σου επειδή μόλις σε τσίμπησε κουνούπι. Είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να σου συμβεί ενώ κοιμάσαι και έχεις δοκιμάσει διάφορα εντομοαπωθητικά.

Πριν παραιτηθείς εντελώς από την προσπάθεια, δοκίμασε έναν πιο φυσικό τρόπο που λειτουργεί. Βάλε κάποιο από τα παρακάτω φυτά (εσωτερικού και εξωτερικού χώρου) στο σπίτι σου και έτσι θα έχεις και βότανα για μαγειρική και θα πεις αντίο στα έντομα.

Λεβάντα

Δεν θα σου πω ψέματα. Οι μέλισσες λατρεύουν τη μυρωδιά της λεβάντας. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τα κουνούπια και τους σκόρους. Γι αυτό και την βλέπεις κρεμασμένη σε ντουλάπες. Βάλε ένα γλαστράκι δίπλα στην πόρτα ή σε παράθυρο και πες αντίο στα συγκεκριμένα έντομα.

Δενδρολίβανο

Τα κουνούπια και οι κατσαρίδες μένουν μακριά όσο βλέπουν δενδρολίβανο στο σπίτι. Είναι και τα σωστά φυτά για ζεστά και ξηρά κλίματα. Επίσης, μην ξεχνάς τι νοστιμιά δίνει στο φαγητό.

Βασιλικός

Το φυτό που φτιάχνει την αγαπημένη σου pesto κάνει κι άλλα πράγματα. Είναι τοξικό για τα κουνούπια και κάποια είδη μύγας. Μην ξεχνάς ότι ο βασιλικός μπορεί να μπει στο σπίτι, αρκεί να το βλέπει ο ήλιος 6-8 ώρες την ημέρα.

Σκόρδο

Δεν κρατά μακριά μόνο τους βρικόλακες. Διώχνει και τα ενοχλητικά κουνούπια και σκαθάρια.

Λεμονόχορτο

Ή lemongrass όπως είναι πιο γνωστό. Το μαγικό έλαιο που δίνει τη citronella που βάζουμε στα σκυλιά μας για να μην τα τσιμπήσουν τα έντομα. Βάλε κι ένα γλαστράκι και δεν θα τσιμπήσουν ούτε εσένα.

Χρυσάνθεμα

Τα χρυσάνθεμα μπαίνουν μάλλον στην κορυφή των αγωνιστών κατά των εντόμων. Περιέχουν μία ουσία, που λέγεται πυρεθρίνη, που είναι τόσο αποτελεσματική που έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές σε διαφημίσεις για εντομοαπωθητικά. Μπορείς να τα φυτέψεις στο σημείο που θέλεις περισσότερο χρώμα και με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.

https://www.ladylike.gr/

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα