Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τα οφέλη του ελαίου κάνναβης στα κατοικίδια ζώα

Κοινοποίηση

Το έλαιο κάνναβης δεν είναι μόνο σούπερ τροφή για τους ανθρώπους, αλλά μπορεί να δράσει ευεργετικά και στην υγεία του κατοικίδιου σας (συμπεριλαμβανομένων σκύλων, γατών και αλόγων).

Η κάνναβη είναι γεμάτη με σημαντικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των πολυακόρεστων καλών λιπών [με φυσική αναλογία 1: 3 ιδανική αναλογία ωμέγα-3 και ωμέγα-6 απαραίτητα λιπαρά οξέα (EFAs)], πρωτεΐνες, βιταμίνες (συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Β1, Β3, Β6, Β12 , C, D, E), αντιοξειδωτικά, μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο, φυτικές ίνες, σίδηρος, ένζυμα και άλλα – καθιστώντας το μια εξαιρετική προσθήκη στο πρόγραμμα διατροφής του κατοικίδιου ζώου σας.

Τα οφέλη της κάνναβης για την υγεία του κατοικίδιου ζώου σας περιλαμβάνουν:
* την ενίσχυση ολόκληρου το ανοσοποιητικού συστήματος του ζώου
* υποστηρίζει το κατοικίδιο ώστε να έχει ένα υγιές βάρος
* αυξάνει τα επίπεδα της ενέργειας και της όρεξης
* βελτιώνει και ενισχύει την καλή υγεία και κατάσταση του δέρματος και της γούνας

Σε αντίθεση με πολλά άλλα τρόφιμα, η κάνναβη είναι εύπεπτη από τον οργανισμό και αποδεικνύεται ότι βοηθά το σύστημα σε οποιαδήποτε εργασία αποκατάστασης χρειάζεται να κάνει, καθώς βοηθάει και στην διατήρηση της καλής υγείας του κατοικίδιου ζώου.

Ενώ το κίνημα για την ενσωμάτωση της κάνναβης στη διατροφή ενός ζώου συντροφιάς βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο, οι κτηνίατροι αρχίζουν σιγά σιγά να ανακαλύπτουν την αξία αυτού του φυτού θαύματος και το προτείνουν ολοένα και περισσότερο στους ιδιοκτήτες σε διάφορες περιπτώσεις περιστατικών που αντιμετωπίζουν.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα σκυλιά και οι γάτες είναι κυρίως σαρκοφάγα και έτσι είναι φτιαγμένα για να τρώνε κρέας. Γι ‘αυτό το προϊόν κάνναβης και τα προϊόντα σε σκόνη πρωτεΐνης κάνναβης πρέπει να προστεθούν ως συμπλήρωμα στη διατροφή και όχι ως υποκατάστατο.
Σύμφωνα με την σύσταση των προϊόντων τα οποία περιέχουν έλαιο κάνναβης δίνουν  στα κατοικίδια σημαντικά οφέλη τα οποία δεν μπορούν να προσληφθούν μόνο από την τροφή τους. Ενισχύει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και προλαμβάνει παθήσεις που αφορούν τόσο τα κόκαλα όσο και παθήσεις όπως ο καρκίνος που συχνά έρχονται αντιμέτωπα τα κατοικίδια ζώα.

Μια σημαντική σκέψη κατά την επιλογή ενός προϊόντος κάνναβης είναι  πριν αγοράσετε οποιοδήποτε προϊόν κάνναβης για το αγαπημένο κατοικίδιο, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει εάν έχει υποστεί επεξεργασία εν ψυχρώ.  Επίσης, φροντίστε να επιλέξετε μια εταιρεία γνωστή για τα υψηλής ποιότητας προϊόντα της καθώς και για τα συστατικά τα οποία εμπεριέχονται στο προϊόν και αναγράφονται στο πίσω μέρος της συσκευασίας.

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια αναζήτηση στον διαδίκτυο και να διαβάσετε κριτικές πελατών που σχετίζονται με μια εταιρεία και τα προϊόντα τους.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα