Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Το καλό που σου κάνει ο καθημερινός καφές

Κοινοποίηση

Η αγαπημένη καθημερινή συνήθεια έχει οφέλη σημαντικά, πέραν της απόλαυσης, τα οποία επισημαίνουμε σε κάθε ευκαιρία.

Έρευνες επιβεβαιώνουν πως o καφές και η καφεΐνη του τονώνει, δυναμώνει την εγκεφαλική λειτουργία,  βελτιώνει την αντοχή και τις αθλητικές επιδόσεις, ενισχύει το ανοσοποιητικό περιορίζοντας την εμφάνιση φλεγμονών και επιταχύνει το μεταβολισμό κατά 10%.

Ένας (ή περισσότερος) καφές την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα;

Απαραίτητη προϋπόθεση για να παίρνεις μόνο καλό από το είναι να μην υπερβάλλεις στην ποσότητα- όχι πάνω από 3 φλυτζάνια την ημέρα- και να μην τον πνίγεις στη ζάχαρη. Ωστόσο αυτά δεν είναι τα μόνα οφέλη από την κατανάλωση ενός καφέ.

Σύμφωνα με την δημοσίευση της Ιατρικής Επιθεώρησης BMJ Open, οι άνθρωποι που πίνουν καφέ- ακόμα και ντεκαφεϊνέ- έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν ηπατοκυτταρικό καρκίνο, την πιο συνηθισμένη μορφή καρκίνου στο συκώτι και ένα από τα πιο θανατηφόρα είδη αυτής της ασθένειας στον κόσμο.

Η διαπίστωση είναι αποτέλεσμα μελέτης που πραγματοποίησαν από κοινού το πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον και του Εδιμβούργου και στηρίζεται στα δεδομένα συνολικά 26 σχετικών ερευνών στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 2 εκατομμύρια άτομα. 

Οι 2 καφέδες την ημέρα συνδέονται με μείωση κατά 20% του κινδύνου και οι 3 δόσεις καφέ την ημέρα αντιστοιχούν σε πρόληψη του καρκίνου του ήπατος κατά 35%.

Αντικαρκινικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές λοιπόν οι ιδιότητες του καφέ, ακόμα και στην decaf μορφή του. Γέμισε την κούπα, στην υγειά σου!

https://www.ladylike.gr/

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα