Κυριακή, 17 Μαρτίου, 2024

Ξάνθη: «Έξυπνοι» μετρητές για το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου της ΔΕΔΑ

Κοινοποίηση

Στην προμήθεια «έξυπνων» μετρητών από τον Όμιλο ΟΤΕ που θα χρησιμοποιηθούν για τη σύνδεση οικιακών, εμπορικών και βιομηχανικών καταναλωτών με τα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου στις πόλεις Κομοτηνή, Ξάνθη, Δράμα, Χαλκίδα, Λαμία, Θήβα, Σέρρες, Κατερίνη, και Κιλκίς προχώρησε η ΔΕΔΑ.

Οι «έξυπνοι» μετρητές παρέχουν στους καταναλωτές τη δυνατότητα να ελέγχουν ανά πάσα στιγμή και με ακρίβεια, μέσω ηλεκτρονικής ένδειξης πάνω στον μετρητή, την κατανάλωση φυσικού αερίου σε πραγματικό χρόνο, επιτυγχάνοντας με αυτόν τον τρόπο, ορθολογική χρήση του φυσικού αερίου και εξοικονόμηση. Οι ψηφιακοί μετρητές ελέγχονται απομακρυσμένα, με ασφαλή τρόπο, μέσω της διασύνδεσής τους με πλατφόρμα τεχνολογίας Internet-of-Things (IoT). 

«Μέσω της συνεργασίας της με τον Όμιλο ΟΤΕ, η ΔΕΔΑ παραμένει συνεπής στην πολιτική εγκατάστασης αποκλειστικά ευφυών συστημάτων μέτρησης προκειμένου να εξασφαλίσει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο διαφάνειας, αξιοπιστίας και εξυπηρέτησης στους πελάτες της», τονίζει η ΔΕΔΑ, που είναι ο μοναδικός διαχειριστής διανομής φυσικού αερίου στην Ελλάδα που τοποθετεί  αποκλειστικά «έξυπνους» μετρητές σε όλους τους καταναλωτές οι οποίοι τροφοδοτούνται από τα δίκτυά της.

Παράλληλα η εταιρεία προχωρά σε συνεργασία και με το ΕΜΠ για την αξιοποίηση των ευφυών μετρητικών συστημάτων προκειμένου να παρακολουθείται απομακρυσμένα και σε πραγματικό χρόνο η κατάσταση όλων των δικτύων της ΔΕΔΑ. Για την υλοποίηση αυτού του στόχου, η εταιρεία συνεργάζεται με το Εργαστήριο Οργάνωσης Παραγωγής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στο πλαίσιο του έργου «Έξυπνο Δίκτυο Φυσικού Αερίου» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ μέσω της δράσης «Ερευνώ-Καινοτομώ-Δημιουργώ». Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του έργου, το κέντρο ελέγχου που θα υποστηρίζει αυτή την λειτουργία θα τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή τον Ιούλιο του 2021.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα