Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Σε επιφυλακή οι υγειονομικές αρχές για τα νέα κρούσματα Covid-19

Κοινοποίηση

Στο μικροσκόπιο των υγειονομικών αρχών βρίσκονται τα 55 νέα κρούσματα του κορονοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Συναγερμός έχει σημάνει σε Ξάνθη και Ροδόπη. Στις περιοχές αυτές καταγράφονται 49 από τα νέα κρούσματα ενώ εφαρμόζονται αυστηρά περιοριστικά μέτρα, με τον Εχίνο να βρίσκεται και πάλι στο μάτι του κυκλώνα της πανδημίας.

Αναλυτικότερα, από τα 55 νέα κρούσματα, 43 εντοπίζονται σε Ξάνθη, 6 σε Ροδόπη, 3 σε Πέλλα, β και ένα προέρχεται από πτήση. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σε 3.203, ενώ 11 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Καταγράφηκαν και δύο νέοι θάνατοι, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε 187.

Σε Ξάνθη και Ροδόπη, στρέφεται η προσοχή, μετά και τον θάνατο τριών ασθενών από την περιοχή του Εχίνου. Ήδη, εξαιτίας του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου, έχει επιβληθεί τοπική καραντίνα.

Στον Εχίνο εντοπίζονται τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα. Στην περιοχή έχουν εφαρμοστεί αυστηρά περιοριστικά μέτρα, ενώ μαζικά τεστ για τον κορονοϊό διενεργούνται στα Πομακοχώρια. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την καραντίνα.

Να παραμείνουμε στις μικρές εστίες, τόνισε ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Παρακολουθούμε έντονα τα εντοπισμένα κρούσματα, σημείωσε ο Θεοκλής Ζαούτης, Καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας.

Για τοπική επιδημία που αποδίδεται σε φαινόμενα συγχρωτισμού έκανε λόγο ο Νίκος Σύψας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Σύψας προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος της πανδημίας δεν πέρασε.  Σημείωσε ότι η Θράκη είναι ένα παράδειγμα για το τι γίνεται όταν υπάρχουν συνωστισμοί χωρίς κανέναν έλεγχο και χωρίς να τηρούνται οι κανόνες της απόστασης και της απολύμανσης των χεριών. Ανέφερε ότι πρόκειται για τοπικό lockdown και εξέφρασε την ελπίδα να μην χρειαστεί πουθενά αλλού στην Ελλάδα να ληφθούν αυτά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα