Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Θετικοί σε Covid-19 δύο Ιμάμηδες στον Εχίνο

Κοινοποίηση



Θετικοί σε Covid-19 φαίνεται πως εντοπίστηκαν δύο Ιμάμηδες στον Εχίνο, στην ορεινή Ξάνθη. 

Αυτό μεταδίδει ο δημοσιογράφος Αμπντουλχαλίμ Ντεντ, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημειώνοντας μάλιστα πως από τους τρεις Ιμάμηδες της περιοχής, οι δύο βρέθηκαν θετικοί.

Το τελευταίο διάστημα με τα κρούσματα του Covid-19 να καταγράφουν ραγδαία άνοδο στην ορεινή Ξάνθη, και πιο συγκεκριμένα στον Εχίνο, ξεκίνησε μια μεγάλη δημόσια συζήτηση για τον ρόλο που έπαιξε το Μπαϊράμι των μουσουλμάνων της περιοχής.

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι δηλώνουν απρόθυμοι να δεχθούν νέο κύκλο αυστηρών περιοριστικών μέτρων, ενώ πρόσφατα σημειώθηκαν και διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις στον οικισμό. 
Την Πέμπτη ωστόσο αποφασίστηκε η επιβολή νέου lockdown στον Εχίνο με κατ’ οίκον περιορισμό και πιο αυστηρά μέτρα επιτήρησης. 

Στην ανάρτηση του δημοσιογράφου αναφέρεται: “Στον Εχίνο από τα 3 τζάμια που υπάρχουν το ένα ονομάζεται Τεκε τζαμί και σε εκείνο το τζαμί ο Ιμάμης που είναι, είναι θετικός στον κορονοϊό. Σήμερα σε ένα άλλο τζαμί (στον Εχίνο) που είναι άλλος Ιμάμης βρέθηκε και αυτός θετικός στον κορονοϊό”.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα