Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ξάνθη: Το τοπικό lockdonw του Εχίνου “μπούσουλας” και για άλλες περιοχές

Κοινοποίηση



Σε εγρήγορση βρίσκονται οι επιστημονικές και υγειονομικές αρχές της χώρας, παρακολουθώντας την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού, αλλά και την εξέλιξη της τοπικής επιδημικής έξαρσης στην περιοχή της Ξάνθης

Ως “μπούσουλα” και για άλλες περιοχές φαίνεται πως σκοπεύει η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει το σχέδιο εφαρμογής τοπικού lockdown που εφαρμόζεται ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα στον Εχίνο.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στην περιοχή ξεπερνά πλέον τα 70, εκ των οποίων τα μισά αφορούν άτομα χωρίς συμπτωματολογία -γεγονός που προκαλεί ευλόγως ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία στους ειδικούς, με δεδομένη τη χαλαρότητα στην τήρηση των μέτρων απόστασης, προστασίας, υγιεινής που επικρατεί στους πολίτες.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι σχεδόν σε καθημερινή βάση από τα κρούσματα που ανακοινώνονται σε όλη την Ελλάδα από τον ΕΟΔΥ ένα μεγάλο ποσοστό αφορά τον Εχίνο, αποδεικνύοντας τα αυξημένα επίπεδα ιικού φορτίου στην περιοχή. Με αφορμή αυτά, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας επέβαλε νέο lockdown στην περιοχή, ωστόσο η είδηση αυτή δεν έγινε δεκτή με ευχαρίστηση από τους κατοίκους.

Ωστόσο, όπως έχουν τονίσει οι ειδικοί τόσο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας όσο και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, η απάντηση στις τοπικές εξάρσεις της επιδημίας θα είναι οι τοπικού χαρακτήρα περιορισμοί.

Όπως διαφαίνεται, τα μέτρα που ελήφθησαν στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, οι παρεμβάσεις γενικά και ειδικότερα όπως στον Δήμο Μύκης και ιδίως στον Εχίνο, θα αποτελέσουν τον “μπούσουλα” και για άλλες περιοχές, όταν πιθανόν καταγράφουν εξάρσεις του νέου κορονοϊού.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα