Ξάνθη: Τραγωδία δίχως τέλος - 47 ετών ο εργάτης που σκοτώθηκε στον κάθετο άξονα


Τραγικό θάνατο βρήκε το πρωί της Παρασκευής ένας εργάτης σε ατύχημα εν ώρα εργασίας στο εργοτάξιο της εταιρίας ΑΚΤΩΡ στο Δημάριο Ξάνθης. 

Πρόκειται για το έργο του κάθετου οδικού άξονα Ξάνθης - Εχίνου - Ελληνοβουλγαρικών συνόρων το οποίο υλοποιείται στην περιοχή. Ο άτυχος εργάτης, ο Γκιριτλή Τζιχάτ, ήταν μόλις 47 ετών με καταγωγή από τον Κένταυρο.

Μόλις πριν από μερικούς μήνες ακόμη ένας εργάτης έχασε τη ζωή του στο ίδιο εργοτάξιο. Ο 23χρονος Αντώνης Δέλλιος, ενώ συνολικά από την αρχή του έτους 3 εργάτες στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης σκοτώθηκαν σε ατυχήματα εν ώρα εργασίας.

«Οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο εργοτάξιο δουλεύουν ανά δεύτερη εβδομάδα και Σάββατο, αλλά και καθημερινά υπερωρίες 1 με 2 ώρες, στις οποίες οι εργαζόμενοι εξαντλημένοι εξαναγκάζονται να συμπληρώσουν τα πενιχρά τους μεροκάματα. Επίσης σημαντικό θέμα συζήτησης η ύπαρξη σε καθημερινή βάση τεχνικού ασφαλείας και γιατρού εργασίας, που δίνει παρουσία μία φορά την εβδομάδα κι όχι καθημερινά, η εκπαίδευση του προσωπικού ανάλογα με την επικινδυνότητα του έργου και της εργασίας, τα μέτρα υγιεινής κι ασφάλειας», αναφέρει το ΠΑΜΕ με αφορμή το νέο τραγικό εργατικό δυστύχημα.

Στο σημερινό συμβάν, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, εκτός από τον νεκρό εργάτη υπάρχουν και δυο τραυματίες.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال