Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξανθός από τη Θράκη για κορονοϊό: “Πολλά πράγματα δεν πήγαν καλά”

Κοινοποίηση

Σε Κομοτηνή και Ξάνθη βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής ο τέως Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός με σκοπό την ενημέρωση από τους θεσμικούς παράγοντες της κατάστασης που επικρατεί σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή.

Μιλώντας στο Κόκκινο Καβάλας, καθ’ οδόν για την Ξάνθη και μετά το τέλος της σύσκεψης φορέων στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ – στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος και ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν- ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι σκοπός της επίσκεψης είναι η άμεση ενημέρωση από τους φορείς της περιοχής που είναι επιφορτισμένοι με την αντιμετώπιση της πανδημικής έξαρσης, καθώς και η κατάθεση προτάσεων από τη μεριά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα και να μην θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς.

Αναφερόμενος στην κατάσταση και χωρίς διάθεση επίπληξης και διατύπωσης κατηγοριών, ο κ. Ξανθός σημείωσε ότι και μόνο το γεγονός της εκτροπής δείχνει ότι πολλά πράγματα δεν πήγαν καλά, όπως-ενδεχομένως- να μην υπήρχαν τα σωστά αντανακλαστικά, να μην έγιναν άμεσα οι κατάλληλοι έλεγχοι, να μην έτυχε η περιοχή ειδικής μέριμνας κτλ.

Αναφέρθηκε στη σημασία συγκρότησης τοπικού συντονιστικού οργάνου από την αρχή της πανδημικής κρίσης-το οποίο συγκροτήθηκε τελικά πριν από λίγες μέρες- διότι θα συνέδραμε στην ενημέρωση τόσο των πολιτών, όσο και του ΕΟΔΥ καθώς θα διέχεται αποτελεσματικότερα την πληροφορία, δίνοντας στους αρμόδιους την ευκαιρία να δράσουν άμεσα. “Χρειάζεται μία προσπάθεια των θεσμικών εκπροσώπων να συνεργήσουν για να επιλυθεί το πρόβλημα της ενημέρωσης” σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι το έλλειμμα της δίνει χώρο για αμφισβήτηση.

Σε ό,τι αφορά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια της πανδημικής κρίσης, ο κ. Ξανθός σημείωσε ότι ήταν μία στάση ευθύνης και δεν αξιοποιήθηκε η πανδημία για μικροπολιτικούς σκοπούς. “Ο ρόλος μας είναι να πιέζουμε και να ασκούμε έλεγχο” σημείωσε.

Τέλος, αναφερόμενος στην πολιτική της ΝΔ για το δημόσιο σύστημα υγείας τόνισε ότι περιορίζεται στην αναγνώριση της σημασίας του ΕΣΥ, χωρίς, ωστόσο να έχει σχεδιάσει την ενίσχυση του, τη στελέχωση των δομών υγείας, την αναβάθμιση του εξοπλισμού κτλ.

Πηγή kokkinokavalas.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα