Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αγία Σοφία: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής

Κοινοποίηση

Μέλη του Συλλόγου «Φλόγα Ελληνισμού» από την Ξάνθη διαδήλωσαν κατά της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής 12 Ιουλίου μέλη του Συλλόγου «Φλόγα Ελληνισμού» από την Ξάνθη που αντιδρούν στην απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Το κάλεσμα για την συγκέντρωση δόθηκε από χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δίχως όμως να τύχει μεγάλης ανταπόκρισης, καθώς στο σημείο βρέθηκαν λιγοστά άτομα κυρίως από την περιοχή της Ξάνθης.

«Μαζευτήκαμε σήμερα εδώ για να στείλουμε ένα μήνυμα στον Ερντογάν και στην Τουρκία που δεν σεβάστηκαν το σύμβολο της πίστης μας. Μια μέρα η Αγία Σοφία θα γίνει ελληνική γιατί ανήκει σε μας και στην Ορθοδοξία και στέλνουμε ένα μήνυμα σε όλους τους Έλληνες και τους Ορθόδοξους να ενωθούν και να ξεσηκωθούν», δήλωσε στα ΜΜΕ εκ μέρους των διαδηλωτών ο Θεόφιλος Κιλιγκαρίδης.

Σημειώνεται ότι αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες παρακολουθούσαν διακριτικά χωρίς να χρειαστεί να επέμβουν, απέκλεισαν από νωρίς τους δρόμους πέριξ του τουρκικού Προξενείου ενώ οι διαδηλωτές αφού φώναξαν μερικά συνθήματα αποχώρησαν.

Πηγή: https://fonirodopis.gr/

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα