Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αγορές στην Ξάνθη – Γιατί φημίζεται η περιοχή

Κοινοποίηση

Τι να αγοράσω από την Ξάνθη



Τι να αγοράσω από την Ξάνθη: Η περιοχή φημίζεται για τα σιροπιαστά, τους ξηρούς καρπούς και φυσικά τις καριόκες της.

Η Ξάνθη εκτός από την πόλη του καπνού, όπως έχει μείνει στην ιστορία, χαρακτηρίζεται και από πολλούς επισκέπτες ως μια περιοχή που μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει γρήγορα και εύκολα αγορές και φυσικά να προμηθευτεί μια σειρά από περίφημα γλυκά και εδέσματα.

Τι να αγοράσω από την Ξάνθη 

Εάν βρεθείς στην Ξάνθη, έστω και για λίγες ώρες, θα καταλάβεις πολύ γρήγορα πως είναι μια πόλη γεμάτη με ζαχαροπλαστεία. Από περίφημα σιροπιαστά και πάσης φύσεως γλυκά, όπως τουλούμπες, καζάν ντιπί, πάστες, προφιτερόλ, εκμέκ καταΐφι μέχρι και τις καριόκες της Ξάνθης, που αποτελούν το σήμα κατατεθέν της περιοχής, είναι μόλις μερικά από τα εδέσματα που μπορείς να βρεις σε αφθονία στην περιοχή.

Οι ξηροί καρποί και το σουτζούκ λουκούμ δεν μπορούν επίσης να λείπουν από τις σακούλες με τα ψώνια σου από την Ξάνθη.

Βρίσκεις τα πάντα στο παζάρι 

Εκτός από γλυκά στην Ξάνθη μπορείς να βρεις σχεδόν ό,τι βάλει ο νους σου. Αρκεί να επισκεφθείς το παζάρι της Ξάνθης στο οποίο δεκάδες μικροπωλητές από την ευρύτερη περιοχή διαθέτουν σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές ρούχα, παπούτσια, οικιακά είδη, διακοσμητικά, βιβλία, εσώρουχα, φρέσκα φρούτα, ψάρια, λαχανικά ακόμη και λουλούδια και φυτά. Στο παζάρι της πόλης μπορείς κυριολεκτικά να βρεις τα πάντα και συνεπώς εάν βρεθείς στην Ξάνθη μην παραλείψεις να το επισκεφθείς.

Βόλτα στην αγορά σε 5 λεπτά 

Η Ξάνθη διαθέτει μια μεγάλη γκάμα καταστημάτων λιανικής, τα οποία μάλιστα στο σύνολό τους βρίσκονται στο κέντρο ή σε απόσταση αναπνοής απ’ αυτό. Έτσι μπορείς να κάνεις μια γρήγορη βόλτα στην αγορά της πόλης και να πραγματοποιήσεις τα ψώνια σου στα τοπικά καταστήματα χωρίς να χρειαστείς να απομακρυνθείς από το κέντρο της Ξάνθης.

Εμπορικό λίγο έξω από την πόλη 

Και εάν τα ψώνια μέσα στην πόλη δεν σου αρκούν, μπορείς να συνεχίσεις στο εμπορικό κέντρο της Ξάνθης, που βρίσκεται μόλις μερικά λεπτά έξω από τον αστικό ιστό. Μπορείς να προσεγγίσεις εύκολα την περιοχή και να βρεις μεγάλες και γνωστές αλυσίδες πολυκαταστημάτων, να απολαύσεις τον καφέ σου και να κάνεις τα ψώνια σου με την άνεση σου.

Ακόμη αναρωτιέσαι “τι να αγοράσω από την Ξάνθη;”. Οι επιλογές είναι πολλές και η αγορά της Ξάνθης σε περιμένει να την ανακαλύψεις!

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα