Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Το δεύτερο κύμα του κορονοϊού ίσως είναι ακόμη μεγαλύτερο


«Καμπανάκι» έκρουσε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε και πως ο κορονοϊός είναι ακόμη μαζί μας.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, o επίκουρος καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών δήλωσε ότι «υπάρχουν κάποιοι σπινθήρες ανά την επικράτεια, τους οποίους πρέπει να κατασβέσουμε». Οπως πρόσθεσε, «αυτό το μήνυμα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλη την κοινωνία, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας ίσως θα είναι ακόμη μεγαλύτερο».

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος επισήμανε ότι το ενδεχόμενο δεύτερου κύματος κορωνοϊού είναι υπαρκτό, ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος. «Θέλω να πιστεύω ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε και πως θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να αποφύγουμε τα χειρότερα», εκτίμησε.

Αναφορικά με τα εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ δήλωσε: «Οι έλεγχοι γίνονται με έναν αλγόριθμο, δεν γίνονται τυχαία. Ελέγχονται περισσότερο οι ταξιδιώτες που αποτελούν υψηλής πιθανότητας κρούσματα. Οι υπόλοιποι είναι χαμηλής πιθανότητας, όχι μηδενικής».

Σχετικά με τον εφησυχασμό των Ελλήνων και τη χαλάρωση των μέτρων, ο κ. Παναγιωτακόπουλος μίλησε για «μεσογειακό ενθουσιασμό». «Είναι ο μεσογειακός ενθουσιασμός, σε συνδυασμό με την κόπωση των μέτρων. Ο ιός είναι εδώ και μπορεί να προκαλέσει καταστροφές αν δεν ακολουθήσουμε τις συστάσεις. Σημαντική η χρήση μάσκας για τον περιορισμό της πανδημίας», σχολίασε.

Πηγή: iefimerida.gr
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال