Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Διακοπή νερού σε τέσσερις οικισμούς του δήμου Σουφλίου

Κοινοποίηση

Διακοπή νερού σε τέσσερις οικισμούς του δήμου Σουφλίου

Στη διακοπή υδροδότησης σε τέσσερις οικισμούς, λόγω εργασιών αποκατάστασης βλάβης που παρουσίασε γεώτρηση άντλησης πόσιμου νερού στην περιοχή «Ζεστά Νερά» Φυλακτού, προχωρά από την Τρίτη η δημοτική Αρχή Σουφλίου.

«Διαπιστώθηκε ότι η συγκεκριμένη αντλία έχει απώλεια μεγάλης ποσότητας νερού και είναι ζήτημα ημερών το πρόβλημα να γίνει μεγαλύτερο και δυσκολότερο στην αντιμετώπισή του. Είναι η μοναδική γεώτρηση, από την οποία υδροδοτούνται οι οικισμοί Φυλακτό, Προβατώνας, Λευκίμη και συμπληρωματικά το Τυχερό, καθώς και η βιομηχανία επεξεργασίας ξύλου Ακρίτας ΑΕ και ήδη έχουμε ενημερώσει τους κατοίκους να φροντίσουν για τη συλλογή νερού, καθώς οι εργασίες ενδέχεται να διαρκέσουν έως και τέσσερις ημέρες», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος.

Υδροφόρες για τους κατοίκους 

Ο κ. Καλακίκος σημείωσε ότι θα γίνει προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος σε μία ημέρα, αλλά δεδομένου του μεγάλου βάθους της γεώτρησης, η οποία είναι στα 400 μέτρα, αυτό μπορεί να μην καταστεί εφικτό και ως εκ τούτου η δημοτική Αρχή ενημέρωσε τους κατοίκους να μεριμνήσουν για τη συλλογή νερού, ενώ έχει επικοινωνήσει ήδη με την Πυροσβεστική Υπηρεσία για τη διάθεση υδροφόρων οχημάτων και έχει φροντίσει και για τη διανομή νερού, εφόσον κριθεί απαραίτητο.

«Υπάρχουν πολλά προβλήματα σε πολλούς οικισμούς του δήμου. Το σημαντικότερο είναι ότι σε όλες τις αντλίες δεν υπάρχουν εφεδρικές. Η συγκεκριμένη παρέμβαση κρίνεται ως επείγουσα και την έχουμε αναθέσει στα κατάλληλα συνεργεία, ώστε ο κόσμος να υδροδοτείται κανονικά το συντομότερο δυνατό», κατέληξε ο δήμαρχος Σουφλίου.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα