Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δημοσκόπηση: Τι θα ψήφιζαν οι πολίτες έναν χρόνο μετά τις εκλογές

Κοινοποίηση

Η άποψη τους για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις και ο φόβος για τον κοροναϊό, σε έρευνα της Pulse

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, παρουσιάστηκε δημοσκόπηση της Pulse, η οποία πραγματοποιήθηκε έναν χρόνο μετά τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019.

Η έρευνα έγινε το διάστημα 6-8 Ιουλίου σε δείγμα 1305 ατόμων.

Αναφορικά με την αξιολόγηση της κυβέρνησης έναν χρόνο μετά τις εκλογές, οι θετικές γνώμες είναι σε ποσοστό 54% έναντι 39% αρνητικών. Όσο για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το 58% θεωρεί ότι έχει καλή πορεία αυτό το χρονικό διάστημα έναντι ενός ποσοστού 36% που την χαρακτηρίζει, άσχημη.

Στο ερώτημα για το πόσο ανησυχούν οι πολίτες για την πανδημία του κοροναϊού μετά το άνοιγμα των συνόρων για τον τουρισμό, αρκετά/πολύ απαντά το 64% ενώ λίγο/καθόλου δηλώνει το 11%.

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, το 70% απαντά ότι ανησυχεί αρκετά/πολύ ενώ το 12% ανησυχεί λίγο/καθόλου.

Στο επίκαιρο ζήτημα των διαδηλώσεων, το 56% θεωρεί ότι πρέπει να τεθούν πρόσθετοι κανόνες στον τρόπο που γίνονται οι πορείες ενώ το 33% διαφωνεί.

Στην ερώτηση πόσο επηρεάζουν τη γνώμη σας για την αξιωματική αντιπολίτευση οι καταγγελίες Καλογρίτσα, το 40% απαντά αρκετά/πολύ ενώ το 30% δηλώνει λίγο/καθόλου.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ποσοστό 48% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 41% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 23% (διαφορά 18 μονάδες). Ακολουθούν: ΚΙΝΑΛ με 6%, ΚΚΕ με 5%, Ελληνική Λύση με 3,5% και ΜέΡΑ25 με 2,5%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων ψηφοδελτίων, η ΝΔ προηγείται κατά 19 μονάδες με 43% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και το ΜέΡΑ25 με 3%. Εκτός Βουλής φαίνεται πως μένουν Χρυσή Αυγή (1%) και Έλληνες για την Πατρίδα (1%). Στο 7,5% οι αναποφάσιστοι.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα