Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματική προειδοποίηση ΠΟΥ για κορονοϊό: Ο ιός είναι εκτός ελέγχου

Κοινοποίηση



Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάνοντας μια αποτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες

Δραματική προειδοποίηση για μία ακόμα φορά απηύθυνε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάνοντας μια αποτίμηση της κατάστασης παγκοσμίως για την εξάπλωση της νόσου Covid-19.

Τα κρούσματα του νέου κορονοϊού αγγίζουν σχεδόν τα 12 εκατομμύρια με τον αριθμό τους να έχει διπλασιαστεί τις τελευταίες έξι εβδομάδες.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ προειδοποιεί ότι ο ιός δεν είναι υπό έλεγχο.

«Ο Δρ Tedros Adhanom Ghebreyesus τόνισε ότι ο ιός δεν είναι υπό έλεγχο «στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη κι ότι η κατάσταση «επιδεινώνεται».

Ήδη, περισσότεροι από 12,54 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν νοσήσει από το νέο κορονοϊό σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τους 560.000.

Τα νέα περιστατικά μόλυνσης αναφέρονται σε περισσότερες από 210 χώρες και περιοχές από την καταγραφή των πρώτων περιστατικών στην Κίνα, το Δεκέμβριο του 2019.

Εν μέσω πανδημίας αυξάνονται σημαντικά τα κρούσματα σε ΗΠΑ και Βραζιλία, επισημαίνει ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ. Διευκρίνισε επίσης ότι η πανδημία του νέου κορονοϊού δεν έχει ακόμη φτάσει στο αποκορύφωμά της καθώς τα μέτρα περιορισμού χαλάρωσαν για να διευκολύνουν τα διεθνή ταξίδια.

newsbeast.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα