Γεραπετρίτης για Τουρκία: Είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια


«Παρακολουθούμε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα τις κινήσεις της Τουρκίας.. Επειδή ο παίκτης είναι απρόβλεπτος, περιμένουμε τα πάντα. Εάν η Τουρκία επιθυμήσει να κλιμακώσει τις προκλήσεις της θα βρει απέναντι της ένα τείχος, λόγω και των ισχυρών διπλωματικών δεσμών που έχουμε δημιουργήσει», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Όπως σημείωσε, «η Τουρκία αντιμετωπίζει μια ερμαφρόδιτη πολιτική κατάσταση, έχει πολλά προβλήματα στο εσωτερικό της, κάποια στιγμή θα υπάρξουν κυρώσεις, χάρη και στις ενέργειες της Κυβέρνησης, μετά και την βέβηλη πράξη για την Αγία Σοφία, η οποία δεν είναι απλώς ένα Μνημείο, η Τουρκία είναι πολύ κοντά στο να βρεθεί αντιμέτωπη με μια ισχυρή αντίδραση».

«Είμαστε και μόνοι μας έτοιμοι για όλα τα σενάρια, θα κάνουμε ότι χρειαστεί. Έχουμε κάνει ένα επιχειρησιακό πλάνο με όλα τα πιθανά σενάρια και είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουν. Ελπίζω να δείξει σύνεση η Τουρκία, εικάζω ότι θα υπάρξει και η διεθνής παρέμβαση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα» κατέληξε ο υπουργός Επικρατείας.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال