Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γιατί να αντικαταστήσω τον καφέ με κακάο

Κοινοποίηση



Γραφεί η Σουζάνα Ριζγκάλα

Ζούμε σε εποχή με τόσες υποχρεώσεις και με ελάχιστο χρόνο ξεκούρασης. Έτσι ο καφές είναι παρών καθημερινά στο πρόγραμμά μας.

Ένα καφέ μόλις ξυπνάμε ένα δεύτερο λίγες ώρες μετά ,ένα το απόγευμα και αυτό επαναλαμβάνεται κάθε μέρα .Άραγε υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να μας δώσει ενέργεια και να μας «ξυπνάει» αλλά χωρίς τις παρενέργειες του καφέ;

Ναι υπάρχει και είναι το κακάο.

Το κακάο σκόνη και υπάρχει σε όλα τα σουπερμάρκετ. Το κακάο είναι υπερτροφή και αυτό σημαίνει πως περιέχει σημαντικές ποσότητες θρεπτικών συστατικών που ωφελούν την υγεία μας.

Έχετε ακούσει ότι η μαύρη σοκολάτα κάνει καλό στην υγεία ,στην ουσία το κακάο που εμπεριέχει κάνει καλό.

Το κακάο περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις φλαβονοειδή τα οποία προστατεύουν τον οργανισμό από καρδιοπάθειες ,καρκίνο και φυσικά από την γήρανση, αφού καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες
Πίνοντας κακάο θα νιώσεις αίσθημα χαράς και ηρεμίας ,αφού ενεργοποιεί την σεροτονίνη, την ορμόνη της χαράς και της καλής διάθεσης.

Επίσης θα προσφέρεις στον οργανισμό σου σημαντική ποσότητα μαγνησίου και αυτό το κάνει κατάλληλο ρόφημα ειδικά πριν τις μέρες περιόδου όπου εκεί οι περισσότερες γυναίκες με διάφορα συμπτώματα νιώθουν έντονα την μείωση του μαγνησίου.

Σε «ξυπνάει» όπως ο καφές ,σου δίνει ενέργεια και μία σοκολατένια γεύση που βοηθά ιδιαίτερα όσοι ακολουθούν πρόγραμμα απώλειας κιλών και όσοι θέλουν συχνά να καταναλώσουν γλυκά.

Ακόμα ψάχνεις λόγους για να μην μειώσεις τον καφέ ; ειδικά όποιος πίνει πάνω από τρεις καφέδες την ημέρα ή αυτοί που έχουν ευαισθησία στην καφεΐνη ,το κακάο είναι μία πολύ καλή λύση!

Καλή απόλαυση λοιπόν!

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα